Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '08

 
Kategori
Spor
 

Kadınına ihanet eden Fenerden ötelere bir yere

Kadınına ihanet eden Fenerden ötelere bir yere
 

Futbol ateştir, hırstır, şehvettir; ateş ise kadındır. Yani futbol bir kadındır. İnsanı baştan çıkaran, çıldırtan, hırslandıran güzel bir kadındır. Hırsın, şehvetin ve ateşin olmadığı bir futbol maçı, futbolun kendisine ihanettir. Ha kadınına ihanet eden bir koca ha futbola ihanet eden bir takım… Arada fark yoktur.

Zico zamanında Fenerbahçe hırsını kazıtıp bir yerlere attığı için futbola ihanet ediyordu. Tatsız tuzsuz bir şey oynuyordu, ama oynadığı futbol değildi ki… 1982’de oynanan Yontma taş futboluna özlem duyan melankolik Zico’nun teknik direktör olduğu takımdan da bu beklenirdi ancak. Hırs yoksunu bir takım ne kadar becerili ayaklara sahip olsa da bir sınırdan öteye gidemiyordu. Sadece belli maçlarda cilalı taş devri futboluna terfi edebilen, ama becerili ayakları sayesinde çeyrek final oynayabilen takım bu sınıra dayanmış ve şampiyonluğa ulaşamamıştı. Karşısında hırsından başka bir özelliği olmayan Galatasaray vardı ve Zico’nun takımını bu hırs bile durdurmaya yetmişti. Kaybettiği maçtan sonra hiçbir şey olmamış gibi çıkıp giden futbolcular kadınını tatmin edemeyen, ihanet eden erkekler gibiydi. Soğukkanlılık var, romantizim var ama seks yoktu, futbol yoktu.

Yenilgiden sonra ağlayan, kendini parçalayan artık sadece cebindeki paranın hepsini kombine bilete yatırmaktan çekinmeyen, çocuğuna elbise almaktansa Fenerbahçe tişörtü alan taraftardı. Fenerbahçe yönetimi son iki yıldır yapılan hatanın farkına bu sene vardı. 70 yıllık futbolla dolu dolu geçen zamana rağmen Avrupa şampiyonasının en hırslı teknik adamlarından Aragones’in gelişiyle başladı. Sakatlıkları nedeniyle sezonun sadece yarısında forma giyebilen ama hırsının olmadığını kimsenin söyleyemeyeceği Emre geldi sonra. Onu yaşına rağmen yenilgiyi kabul etmeyen Tümer takip etti. Son dakikalarda attığı oklarla işi bitiren Guiza ile devam etti transfer. Dikkat ettiniz mi? Hepsinin ortak özelliği hırs, şehvet ve ateş…

Kadınına, futbola ihanet eden Fenerbahçe bu sene yok, kapıyı boşuna çalmayın. Kaybetse dahi sonuna dek kadını için savaşan, mücadele eden bir takım var artık.

 
Toplam blog
: 28
: 3592
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Yaşadım özgür olduğumu düşünerek... Zincirlerimi görmeyerek... Düşlerim kaldı yadigar... Bir de sevd..