Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '15

 
Kategori
Kadın Modası
 

Kadınının güzelliğini ayakları betimler !...

Kadınının güzelliğini ayakları betimler !...
 

‘’ Dost başa düşman ayağa bakarmış ‘’ diye bir atasözü vardır biliyorsunuz. Ne düşmanım ne de fetişist. Ama bence bir kadın için en güzelliğini tamamlayan hatta betimleyen şeylerden biri ayaklarına gösterdiği özendir. Bazen mükemmel bir kadın güzelliği, ayaklarına gösterdiği özensizlik yüzünden size itici bile gelebilir. Örneğin, çok güzel giyinmiş her şeyi dört dörtlük bir kadın, ayaklarına giydiği özensiz sandalet , ayak parmaklarında biriken ince çorabın birikmesi ya da ayaklarına sürdüğü ojenin özensizliği yüzünden o kusursuz güzelliğini zedeleyebilir. Ben bir erkek gözüyle kadınların ayakları konusunda dikkat etmesi gereken ayrıntıları yazacağım.

1) Diyelim bir abiye elbise giyiyorsunuz. Ya da omuzları açık, hafiften dekolte, yaz sıcağında sizi ferahlatan firil firil bir elbise. Şimdi böyle bir giysiye bir spor ayakkabı yakışır mı ? Oysa, yüksek topuklu, ayak parmaklarınızı gösteren burnu açık bir ayakkabı çok daha güzel olmaz mı ? Burada püf noktası şudur. Ayak parmaklarınıza sürdüğünüz ojeye dikkat edeceksiniz. Bazen görüyorum. Kadının baş parmağında oje silinmiş. O zaman ahenk kalmıyor aman dikkat.

2) Örneğin bir pantolon giydiniz. Kot ya da kumaş fark etmez. Sanırım ; buna topuklu ayakkabı gitmez. Onun yerine ; kapalı bir sandalet giyin. Ama ; kısa soket bir çorap giymeniz koşuluyla. Ama soket çorabın rengi ; pembe, açık sarı gibi bir renk olsun.

3) Burnu kapalı bir ayakkabı giyiyorsunuz bana kalırsa ayaklarınız içine rahat otursun. Hatta, ayağınızın taban kıvrımlarının gözükmesi size ayrı bir cazibe katacaktır.

4) Bana kalırsa, asla ayakkabınızın uçları bacaklarınıza doğru yükselmesin. Hem bu bacaklarınızı kapatır hem de ayakkabınızın uçları sık sık çözülüp sizi zor durumda bırakır.

5) Ayakkabınızın rengi çok göze batan bir renk olmasın. Bu dikkatin yalnızca oraya yoğunlaşmasını sağlar. Bildiğiniz klasik renklerden şaşmayın yani.

6) Bir davete giydiğiniz makul kapalı bir ayakkabıya mutlaka ince bir çorap giymeyi unutmayın. İnce çorap kadın güzelliğinin zirve yaptığı noktalardandır.

7) Ayak parmaklarınızın uçlarını çok fazla uzamayın. Uzatırsanız kırılma olasılığı fazladır. Bu da ayaklarınızın görüntüsünü bozar.

8) Sakın sakın, unisex ya da erkeklerin giydiği terlikleri giymeyin. Giyeceğiniz terlik zarafetinize uygun olsun. Bir ucu taşlı, parmak arası terlik güzelliğinize güzellik katar.

9) Kışın bir kalın bir kot pantolon giyerseniz yine damalı kalın çorap görüntüyü tamamlar diye düşünüyorum.

10)  Ayaklarınızın hemen üstünde geçici bir dövme bence çok şık olur.

 

Hadi bakalım cesur kadınlar. Umarım size faydalı olur. 

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..