Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

Kadınlar, Han mı Han'ım mı?

Kadınlar, Han mı Han'ım mı?
 

Kadın her ne kadar Türk Tarihi ve Türk mitleri üzerinde algı yönetimi yapanların yakıştırdıklarının aksine terör örgütüne isim değil, Türklerin tarih sahnesine Ergenekon’dan çıkışı simgeleyen dişi kurt Asena’yı, Asena ise İbo’nun dans ettirdiği dansözü değil, anneyi, bilgeyi, yol göstericiyi, sağduyuyu simgeler.

    Bey’i bey olarak doğuran, bey yapan kadındır.
    Bir evde düzen ve intizam varsa, sahibi kadındır.
    Bir yerde çekidüzen varsa orada kadın vardır.
    Bir yerde merhamet varsa kadın vardır.
    Bir yerde başarı varsa, devlet varsa onun da anası vardır, onun da sebebi anadır, kadındır.

Kadın Türk’te anadır. Kızına örnektir; "Kenarına bak bezini al, anasına bak kızını al” derler. Kadın erkeğine "anacığı", huzur bulduğu yuvasıdır.

Cengiz’i doğurup yetiştiren onu Cengiz Kağan yapan kadındır. Oğuz Kağan’ın yanında tahtında oturan eşini işaret ederek, “ ben hanım bu da benim Han’ım” dediği kadındır.

Kadın Kurtuluş Savaşıdır, Kara Fatma’dır. Nene Hatun’dur. Halide Edip Adıvar’dır.

Kadın bilenlere; “Adana’da Çocuklar Köyü’nün” tüm kadınlarının erkekleriyle Kurtuluş Savaşı’nın yükünü çeken isimsiz kahramanıdır.

 Kadın Türk’ün kutsalı, İslam’ın "Cenneti ayaklarının altına vermekle şereflendirdiği",  Aişe, Fatıma, Hatice'dir, erkeğin yarısı evinin tamamıdır.

Ait olduğum yerde olmak için, kadın ve erkekleri temsil için bir millet medeniyet basamaklarını hızla tırmanmak istiyorsa kadınlarının iyi eğitilmesine özen göstermeli, onlara gerekli özeni göstermeli hatta zorundadır.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..