Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '22

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

KADINLAR YILI

ZIT İNSANLAR

Erkeklerle kadınlar, birbirlerine zıt insanlardır. Birinin yüzü sakallı bıyıklı, öbürünün sakalsız bıyıksızdır. Birinin sesi ince, öbürünün kalındır. Biri sert, öbürü yumuşak huyludur. Biri insan doğuran, öbürü doğurtandır.

Zıt olsalar da, aslında ikisi de insan  ırkındandır. İnsanın kadınlık özellikleri başatsa kadın; erkeklik niteliği baskınsa erkektir. Her kadında biraz erkeklik, her erkekte biraz kadınlık vardır. Bence "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi", semavi dinlerin   On Emri'nin yerini almıştır. Dinler kadın erkek ayrımı yapmakta, Bildirge yapmamaktadır. Ne var ki, doğa; kadın erkek ayrımı yapmaktadır.

Erkek sırtını dönüp horuldarken; kadın bedeni , insan tohumunu 9 ay 10 gün kanından canından besleyip, acılar içinde doğurmakla görevlendirilmiştir. 

ÖDENMEZ  BORÇ

Yıllar önce, sınırlı Dünya'dan sınırsız Evren'e yolcu ettiğimiz canım annem Halise Erdoğmuş; en büyükleri ben, beşi yaşayan altı kardeşin her birini, 9 ay 10 gün; dile kolay toplamda 5 yıl kanıyla canıyla besleyip geliştirerek Dünya'ya getiren altı yıldızlı bir anneydi. Bu hakkı evlatlar ve evlatların babası nasıl ödeyebilir? Ödeyemez. Anneler daima alacaklıdır.

Doğurgan ve şefkatli kadın ırkı, erkek ırkından üstündür. Kadın ırkına teşekkür 1/365 gün ile geçiştirilemez, 7/24 olmalıdır. Kadınların yeri daima kalbimizin içinde, başımızın üstündedir.

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..