Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Kadınlar artık ekonomik olarak güçlü olmalılar

Kadınlar artık ekonomik olarak güçlü olmalılar
 

Öncelikle ülkemizin kadınlarının "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlu olsun. Umarım bir gün Türkiye'de kadınlarımız hem siyasal anlamda hem de ekonomik anlamda çok daha güçlü bir konuma gelirler.

Ülkemizde bazı şeyler maalesef sözde oluyor. Gerçekten somut başarılara ulaşmak ne yazık ki hiç de kolay olmuyor.
 
Ülkemizdeki kadınlar hem hayata katılım, temsil anlamında hem de ekonomik güç olarak istenen düzeyde değiller. Güçlü olamayınca gerçek hayatta pek fazla da etkili olamıyorlar.
 
Bir gerçek varsa o da şudur ki kadının hayatta başarısı; güçlü, özgüvenli ve geniş olanaklara ulaşabilmesinden geçer. 
 
Bugün ekonomik gücü olan kadınlar günlük hayatta daha özgür hareket edebiliyorlar ve haklarını daha bilinçli bir şekilde sonuna kadar kullanabiliyorlar. Oysaki milyonlarca kadınımız ise bu özgürlüğe maalesef sahip değiller. Ülkemizde kadınlara ait pek çok dernek, vakıf filan var. Aile Bakanlığımız var. Anayasada kadınlarımıza en son pozitif ayrıcalık da tanındı. Ancak kadınlar seslerini bu mekanizma ile maalesef etkin bir şekilde duyuramıyorlar. Oysa Kadınlar için Aile Bakanlığında çok daha etkin süreçler tasarlanabilir. Örneğin ekonomik olarak kadınlar çok daha güçlü olabilirler.
 
Bugün İşsizlik Sigortası Fonu devasa boyutlara ulaşmış durumda. Örneğin  Ücret Garanti Fonu dahil İşsizlik Sigortası Fonunun, 2011 yılı sonu itibariyle 53 milyar 513 milyon 706 bin TL olan toplam fon varlığı, 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle 60.428.877.000 TL (60 milyar 428 milyon 877 bin TL, yaklaşık 33 milyar dolar) olarak, yani eski parayla 60 katrilyon 428 milyar 877 milyon TL olarak gerçekleşmiş. 
 
Aynı bu fon gibi bir "Kadınları Destekleme Fonu" da oluşturulmalı ve bu fonu Kadınlar, hemcinsleri için etkin bir şekilde yönetmelidir. Kadınlar ekonomik olarak güçlü olduklarında bu toplumsal ve siyasal alana da yansıyacak ve kadınların toplumsal imkanları ve özgürlükleri daha da artacaktır. Ayrıca, bu fon oluşturma, bu tasarruf ve proje geliştirme işinin her türlü sorunumuza çare olacağı ve geleceğimize büyük yatırım olacağını düşünüyorum.
 
Umarım bir gün ülkemizde kadınlar ne kadar güçlü ve önemli olduklarının farkına varır ve yaşamı güzelleştirmek, etkili olmak için bir an önce harekete geçerler. Bu konuda arkalarına çağdaş ve hakkaniyetli düşünen erkeklerin de desteklerini mutlaka alacaklardır.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..