Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '12

 
Kategori
Dünya
 

Kadınlar çok evliliğe hazırlansın!

Kadınlar çok evliliğe hazırlansın!
 

Demokrasi adına başlayan ve yaklaşık 10 aydır bazı Arap ülkelerinde görülen ayaklanma veya isyan hareketleri , artan terör olayları ile demokrasiden ziyade mezhep çatışmalarına dönüşüyor.

Suriye’deki gösterilerde  güvenlik güçlerinin neden olduğu ölü sayısı beş bin kişiyi açtığı söyleniyor. Daha olaylar devam ediyor.

Okulları, pazarları ve resmi hükümet binalarını hedef alan bombalı intihar saldırılarında çok sayıda ölü ve yaralıların meydana gelmesi, Suriye ve Irak’ta benzer bir şekilde saldırıların eş zamanlı olması akıllara El Kaide örgütünü getirirken, haber ajanslarına düşen haberlerde, tahmin edildiği gibi  intihar saldırılarını El Kaide üstlendi.

“Irak’ın  Cumhurbaşkanı yardımcısı Sünni Tarık el Haşimi, ülkenin  Başbakanı Şii Nuri el Malikiyi , kendi hakkında terörist olduğu gerekçesi ile  tutuklama  emri çıkarttırarak ülkeyi krize sürüklemekle suçladı.” (BBC)

Irak’ta Anbar bölgesi yaklaşık  bir milyon 300 bin nüfusla Suriye sınırına komşu ve Sünni nüfusa sahip.

Musul merkezli Ninova, Irak’ın 18 vilayetinden biri. Burada toplam nüfus 3,5 milyon. Irak’ın 3. büyük vilayeti.

Suriye sınırlarına yakın Iraklı Sünni gruplar, Suriye’deki Sunilerle aylardır yakın temas halindeler. Ayrıca önemli miktarda Suriyeli de Irak’ta gönüllü olarak çarpışmakta.

“Arap isyancıl)ar El Kaide’yi aralarında istemiyorlar. El Kaide’yi atıp ve başlarındaki zorbaları devirdikten sonra, ılımlı, demokrat İslam’ı getirmeyi gönüllerinden geçiriyorlar. (Time, 23 Aralık, 2011)

Bu arada İran’ın araya girerek Suriye ve Irak’ta faaliyet gösterdiği düşünüldüğünde işlerin hayli çekişmeli ve karmaşık olduğu görülüyor.

İran'ın nükleer test deneme zamanlaması ilginç!

Rejimi değiştireceğini veya değiştirdiğini düşünen ülkelerde henüz işin öyle kolay olmadığı alınan haberlere göre  bilinen gerçek.

Demokrasi oyunu, kanlı süreç içinde yıkım, acı ve perişanlık.

Terör savaşlarının yanında DEMOKRASİ SAVAŞI! Arap Baharlarının rüzgarıyla, Doğu Batı, ABD- AB rekabetiyle birlikte yer altı kaynakları açısından zengin veya jeopolitik konumu önemli yoksul ve cahil insanları vuruyor.

29, Aralık,2011 tarihli New York Times haberine göre, Libya’da yasal düzenleme ve Anayasa çalışmaları başlamış bile;

Mustafa Abdül Celil’in açıklamasına göre, İslam şeriat hükümlerine göre erkeğin birden fazla kadınla çok evlilik yapabilmesinin gerekçesi de hazır, Libya son durum nedeni ile savaştaki dul kadınların fazlalığı, erkekleri ölmüş, yalnız kalmışlar. Erkekleri öldür kadınları al!

Demokrasi, çok evlilikle Libya’da kendini gösterecek! Kadınlar, demokrasi içinde çok evliliğe hazırlansınlar...

Kaddafi bunun için mi linç edildi?

Ülkemiz, son zamanlarda terörle mücadele içinde yukarıdaki olaylar içine çekilmek ve toplumsal olaylar yaygınlaştırmak isteniyor. Bunun için, içte ve dışta tuzaklar kuruluyor.

Türkiye, Atatürk’e burada da çok şey borçlu. Nedeni bu satırlara sığmayacak kadar uzun. Cumhuriyet, eğitim, çağdaş, modern, laik, hukuk, sosyal yaşam, dış politika gibi terimlerin, henüz onu anlayamayan ya da anlamak istemeyen zihinlere bundan sonra bir şeyler çağrıştırması gerek.

Hüseyin Seyfi

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..