Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '14

 
Kategori
Deneme
 

Kadınlar denizdeki küçük dalgalar gibidir

Kadınlar denizdeki küçük dalgalar gibidir
 

Denizde çıkan küçük dalgalar giderek büyür büyür ve denizi tüm ihtişamı ve hırsı ve öfkesi ile okyanuslara kadar taşır, bazen de hafiften kabaran denize hareket ve güzelliği ile canlılık katan dalgalar gibidir kadın.

Her iki hareketi ile denize canlılık ve hareket katar iken birincisinde denizi altına üstüne getirerek yüzündeki gülüşü silmek mecburiyetinde kalan kadın gibidir. Bu gülüşü biz erkekler sildirmek zorunda bırakır iken, gerçek kendini koruma ile içgüdüsel olarak umuda dair elinde alınanlara sahip çıkan bir kadın gibi hareket eder.

En onarılmaz ve çare aradığın anda yanında olan dertlerine merhem olandır kadın. Zamanın hızla yol alan hayat yolunda kendini unutan toplum eşi ve çocuğu ve aşkı için kendini unutan sevda dolu yüreği ile dokunan, güzellikleri inşa ederek gönüllerimizde taht kurarak gönlümüzün sarayında hem saraylar kuran hem de tahtına oturan'dır kadın.

Fırtına kar borana aldırmadan yuvası ve toplum için mücadele eden küçük bir mutluluğu bulunca umman umman sevinçlere çevirerek geri gönüllere dağıtandır kadın.

Tabi bu tek başına değil erkek ve kadının birbirine karşı anlayış sevgi ile bakışmaların da birbirlerini sevmeleri sonucundadır desek de bazen erkeğin aksi huysuz kıskanç mızmız çıkması sonucunda bile kadın bu güzel duygularını kaybetmeden hala eşin ve topluma sunan sabır dolu bir kalbi olan sevdiği kadar yaşayan sevildiği kadar mutluluğu dağıtan sevilmese bilene aldırış etmeden güzellikleri dağıtandır.

Ama damarına ve en son sabrın son kapısına geldiğinde fırtına gibidir eser önüne geleni süpürür götürür, bu hem erkek hem de kadın için geçerlidir amma kadın daha da sabırlıdır erkeğe göre.
Ön yargılarını bir anlığına bir kenara koyarak mutluluk için her şeyi yapandır kadın, anadır bacıdır eştir yarendir…

Gönül sazımız'a az dokunalım bakalım ne söyleyecek bize..

Ey tüm güzelliği ile güzelliği inşa eden kadın
Sen farklısın bakış açınla gülüşünle gönüllerde kaldın
Usanmadan seven sevgi ikliminde çiçekler eken
Sevda dolu kalbi ile gönüllere dokunan
Bazen hasret çeken acılarla ağlatılan elleri öpülesi kadın

Bir anne olarak cennet ayaklarının altında
Bir abla olarak dertlerimize sırdaş olan sırdaş
Bir eş sevgili olarak aşkın vadisinde gezdiren
Mutlulukla ömrümüze mutluluklar getiren kadın
Hakkın ödenmez hakkınızı ödeyemeyiz bizler sizin


Mehmet Aluç

 Kadınlar Denizdeki Küçük Dalgalar Gibidir 

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..