Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

06 Temmuz '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadınlar En Çok Nasıl Gençleşmek İstiyor?

Kadınlar En Çok Nasıl Gençleşmek İstiyor?
 

Kadınlar En Çok Nasıl Gençleşmek İstiyor?


Kadınlar kesinlikle kendi tipinin değişmemesi şartıyla gençleşmek istiyor. Onun güzellik anlayışı aslında benim felsefemle de uyuşuyor. Yani kadınlar gençleşirken kendisi gibi görünmek istiyor ve daha çok yüz ovalindeki sarkmalarla ilgileniyor. Otuz beş yaş üstünde yüz ovalinde yumuşama, sarkma ya da burunla yanak arasında kendisini yorgun gösteren bir çöküntünün başladığını söylüyor. Bazen de gözlerinin altında çukurlaşmaların ortaya çıkmasıyla bize başvuruyor.

Dolayısıyla yüzünde yapılmasını istediği alanlar; genellikle kendisini daha yorgun gösterdiğini düşündüğü sarkmalar ve çöküntülerdir. Bunlara ait değişiklik talepleri oluyor. Her Türk kadının vücudundaki değişiklik talebi ise; daha az basenli, daha kalkık bir kalça ve bacak içlerindeki sarkmaların ve yumuşamaların giderilmesi, sıkılaştırılmasıdır. Yine Türk kadınının en önemli problemlerinden biri, bacaklarındaki selülitli görünümdür.

Biz bunlara nasıl yaklaşıyoruz? Yüzdeki değişiklikleri ortaya koyarken sarkmaya, yorgun ifadeyi gidermeye ya da bir doku boşalması varsa ona yönelik tedaviler uyguluyoruz. Yorgun ifadeyi doku boşalması ile düzeltmek için, yüzdeki çukurlukların derinliğine ve sarkmanın oranına göre kök hücre tedavileriyle desteklediğimiz yağ dolgusu uyguluyoruz.

Biraz daha muayenehane şartlarında gerçekleştirilebilen bir yöntem istiyorlarsa hyaluronik asit gibi dolgu malzemeleri ile yüzdeki çöküntüleri tedavi ediyoruz. Danışanımız yüzdeki sarkma için neştersiz bir uygulama talep ediyorsa, örümcek ağı ya da altın ipler dediğimiz iplik teknolojilerinden faydalanıyoruz.

Neştersiz tarafta iğneli işlemler istemeyen kişilere ise radyofrekans, lazer gibi yöntemleri uygulayabiliyoruz. Kök hücre tedavileri cildin geneline yayılan bir canlılık veriyor. Dolayısı ile kök hücre, hücresel anlamda bir yatırım, kişinin kendi hücresini kendisine verme tekniğidir. Kök hücreyi tüm yüze enjeksiyon şeklinde yaptığımızda boşlukları doldurmak için yağ enjeksiyonu ya da hyaluronik asit dolgu malzemesi kullanıyoruz. Kök hücreyi sarkma tedavisinde iplikler ya da cihazlarla birlikte kombine edebiliyoruz. Yoksa sarkma için tek başına kök hücre uygularsak kişi beklemekten yorulabilir. Aslında kök hücre kırk yaş üstü her kadının mutlaka yaptırmasını önerdiğimiz bir tedavi yöntemidir. Çünkü kendinden kendine gençlik aşısı aslında kök hücredir. 

 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..