Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadınlar en çok neleri merak ediyor?

Kadınlar en çok neleri merak ediyor?
 

Her şey güzellik adına


Kadınlar için güzellik söz konusu olduğunda akan sular durur. Bu konuda kadınlar öğrenebildikleri kadar çok şey öğrenmek, dahası öğrendiklerini uygulamak isterler. Ancak neyin, neden oluğunu bilinirse, bazı sorunlarla baş etmek elbette çok daha kolay olur. Ben de, buradan yola çıkarak sizin için, güzellik konusunda en çok merak edilen soruları ve cevaplarını anlatmaya çalıştım.

Neden terliyorum?

Terlemek, vücudun ısısını düşürmesi anlamına gelir. Terlediğimizde su ve tuz kaybederiz. Acı yemek, sıcak ve alkollü içecek tüketmek, kullanılan birtakım ilaçlar da terleme sebepleri arasında sayılır. Genetik olarak da terleyen bir yapınız olabilir. Özellikle koltukaltı, avuç içi, ayaklarda görülen terlemeden çok şikayetçi iseniz bir dermatoloğa başvurabilirsiniz. Koltukaltı ve avuç içine botoks uygulanması bu bölgelerdeki terleme problemine çözüm olur.

Ağız kokusu neden oluşur?

Dişlerinizi düzenli fırçaladığınız halde ağız kokusundan şikayetçi iseniz sebebi diş eti iltihabı, diş çürükleri, reflü, ağzın kuruması ya da sinüslerdeki bir iltihaplanma olabilir. Ağız kokusunu gidermek için bol su içmek, sakız çiğnemek, diş ipi ile dişleri temizlemek, tarçın kullanmak çözümler arasındadır. Ancak devam eden bir koku var ise diş hekimine muayene olunmalıdır.

Cilt çatlaklarının sebebi nedir?

Hamilelik gibi hızlı kilo alıp verilen bir dönem sonucu ortaya çıkabilen çatlaklar, cildin aşırı gerilmesi ile elastikiyetinin bozulması sonucu ortaya çıkıyor. Ortaya çıkmasında genetik faktörlerin de etkisi var, her kilo alıp veren kişide ya da hamilelik yaşayanda oluşacak diye bir kural yok. Genellikle göbek, kalça, göğüslerde görülüyor. Cildi, yağ ya da kremler ile nemlendirmek, bol su içmek koruyucu olabiliyor. Uzman bir doktor gözetiminde lazer ile tedavisi yapılıyor.

Selülitler nasıl geçer ?

Hiçbir kadın portakal kabuğu görünümden memnun değildir. Ancak ne yazık ki selülitlerden kurtulmak o kadar kolay değil, düzenli egzersiz ile dengeli bir beslenme tarzı yardımcı olacaktır. Yağ ve şekerden zengin bir beslenme selülite bir nevi davetiye çıkarmaktır. Genetik faktörleri de unutmamak gerekir. Birtakım zayıf insanlarda ya da mankenlerde selülit görülürken, bazı kilolu insanların selüliti olmayabilir. Selülit kremleri geçici olarak yardımcıdır, kafein içerenleri tercih etmekte fayda var. Bunun yanında mezoterapi, radyo frekans, LPG gibi kozmetik yöntemlerden ya da uzman biri tarafından yapılacak masajdan faydalanabilirsiniz. Kafein içeren içecekleri daha az tüketmeyi, bol su içmek, egzersiz, tuzu azaltmayı da ihmal etmeyin.

Ayak tabanlarım niye bu kadar sert?

Özellikle yaz aylarında giyilen sert zeminli sandaletler, çıplak ayak yürümek, ayak tabanının sertleşmesine yol açıyor. Ayak tabanına peeling yapmak, sıcak suda beklettikten sonra ponza taşı ile törpülemek, gece yatarken yoğun nemlendiricili krem sürmek topuğu yumuşatacaktır. Kış aylarında ayağa nemlendirici krem sürüp üzerine çorap giyerek yatmak, nemi iyice içine hapsetmesine yardımcı olur. Birçok markanın ayağa özel nemlendirici kremi var. Bu kremlerden kullanıp, çıplak ayak gezmemek (ev ya da deniz kenarında) yardımcı olacaktır.

Neden yüzümde kırmızılıklar var?

Rosecea, yanaklarda, burunda, alında ya da çenede görülebilen bir deri rahatsızlığıdır. Deri kırmızı bir renk alır, sivilceye benzer bir görünüm oluşur. Halk arasında erişkin aknesi olarak da bilinir. Ortaya çıkma sebebi tam olarak bilinmemekle beraber, ilaç ve krem tedavisi uygulanarak düzelme sağlanır.

Neden ayaklarım terliyor?

Düzenli olarak duş alımına rağmen ısrarla devam eden ayak kokusu can sıkıcı bir durumdur. Koku oluşmasının sebebi ayak tabanındaki bakterilerdir. Bunlar ter ile karıştığında hoş olmayan bir kokuya dönüşür. Bundan sakınmak için ayağı terletmeyen ayakkabılar seçmek, kullanılan çorapları bir kez giyip yıkamak ve eczanelerde satılan ayak deodorantları kullanımını deneyebilirsiniz.

Dişlerim neden sararıyor?

Gün içinde tükettiğimiz kahve, çay, kırmızı şarap türü içecekler diş renginin koyulaşmasına yol açıyor. Aynı şekilde sigara içmek ve birtakım ilaçlar da dişlerde lekelere ve renk bozulmasına sebep oluyor. Dişleri düzenli olarak günde 2-3 kez fırçalamak önleme konusunda yardımcı olabilir. Diş beyazlatma için bir diş hekimi ile görüşüp konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Boyun kırışıklıklarının sebebi nedir?

Tabii yaşlanmaktır. Bunun dışında örneğin çok kilo kaybettiyseniz de boyun bölgesinde sarkma görebilirsiniz. Yüze nemlendirici uygularken boyun bölgesine de sürmek, yüksek olmayan bir yastık kullanmak gibi yöntemlerle bu bölgedeki kırışıklıları geciktirebilirsiniz. Boyun bölgesine botoks yaptırmak ya da gerdirmek yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.

Neden saçlarım dökülüyor?

Saç dökülmesinin stres, hormonal değişiklikler, demir eksikliği, tiroid, depresyon, genetik gibi çeşitli nedenleri olabilir. Saçları besleyen saç köküdür dolayısıyla çinko ve B vitamininden zengin beslenmek, doktor tavsiyesi ile alacağınız vitamin destekleri saç kaybını önleyecektir. Saça dışarıdan uygulanan şampuan ya da serumlar ancak geçici olarak düzelmesini sağlar. Dolayısıyla saç dökülmesi problemi yaşıyor iseniz bir dermatologdan yardım almak gerekir.

Dudaklarım neden çatlıyor?

Kuru hava dudakların çatlamasına yol açar. Dudakları sürekli yalamak, çatlamış dudakların daha da kurumasına neden olur. Formülünde shea butter gibi yoğun nem veren içerikler bulunan dudak nemlendiricileri kullanarak nemi hapsetmesini ve çatlamasını önlemesini sağlayabilirsiniz. İçerisinde güneş koruma faktörü olan dudak nemlendiricileri güneşten de korunmasını sağlayıp kurumasını engelleyecektir.

Tüm güzellikler sizin olsun.

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..