Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Kadınlar erkekler kadar kötü değil

Kadınlar erkekler kadar kötü değil
 

Böyle şeyleri bilmeye ihtiyacımız var. Kadın cinsiyeti/nesli hani diğer özelliklerinin yanında kötülük yapmaya genetik açıdan erkeklere göre daha az meyilli olabilir mi?

Asli neden yani kadın olmasıyla ilgili (yani fıtrat) olanlar dışındaki nedenler yüzünden bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Örneğin kadın daha az öldürüyor. Hemen oradan birisi çıkıyor diyor ki “Erkeğe göre güçsüz olduğundan” Bir başkası ekliyor “Erkek kadar cesur olmadığından” Ve ulu bilge “Erkek kadar sorumluluk mevkiinde bulunmadığından” Savını destekliyor “Kadın asker/polis olsa öldürmeyecek mi?

Gel de çık işin içinden… Neyi arıyoruz biz? “Kadın kişiliği kötülüğe uygun mu, uygun değil mi” Bunların hepsi tali nedenler… Güç diyorsanız artık günümüzde kötülük yapmanız için güçlü olmanız (bir yumrukta devirmeniz falan)gerekmiyor. Yani kadın güçlü olmadan da kötü olabilir. Cesaret biraz olabilir; çünkü sanki genelde kadınlar daha az cesur gibi. Ve kötülük yapmak cesaret gerektirir. Sorumluluk mevkiinde fazla bulunmamaları da olabilir. Askersin polissin mecburen öldüreceksin.

İşte bunu da ölçemiyoruz; çünkü kadınlar asker polis değil. Ya tarihte ya da günümüzde bazı örnek kadınlar gösteriliyor ama bunlar istisna, biz 3,5 milyar kadından bahsediyoruz. Ayrıca kötülük için sadece öldürmeyi örnek verdik ama sayısız kötülük var. Genel olarak kadının durumunu ölçmeliyiz.

Burada bazıları çıkacak işte sen bilmiyorsun, kadınlar şöyle kötü böyle kötü diyecekler. Erkek tetiğe basıyor ama silahı eline kadın veriyor diyecekler. Suçlar kadınlar yüzünden işleniyor diyecekler falan. Kulağıma girmez, ölçmedik tartmadık ama kötülüklerin %90’ında erkeğin eli var.

Biz işte bunun erkek genetiğiyle ilgili olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Yukarıda saydık, nedenler var ama ikna edici değil. Daha doğrusu bilmiyoruz. Kadın asker öldürür diyoruz ama kadın asker pek yok ki. Keza polis de. Kadın mafya babası duydunuz mu? Küçük çaplı suç çetesi ya da suç işleyenler oluyor. Hapishanelerde de %90’a %10 oranı vardır herhalde.

Kadınları savunur duruma düşmek de istemiyorum çünkü bana ne onlardan. Ama işte yeryüzünde işlenen kötülüklerden kadınların mı yoksa erkeklerin mi sorumlu olduğunun bilinmesi lazım. Dahası dediğimiz gibi kötülük yapmakta belirttiğimiz gibi %90’a %10 gibi acayip bir oran çıkıyorsa kadın genetiğinin incelenmesi gerekir. Bu %80’lik fark yukarıda yazdığımız nedenlerle açıklanabiliyorsa diyeceğiz ki kadınlar da genetik olarak erkekler kadar kötülüğe meyillidir.

Kadınların erkeklere göre acıya daha fazla dayanıklı oldukları artı gerektiğinde erkeklerden daha acımasız oldukları yönünde duyum da aldık. Bu da araştırılmalı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..