Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kadınlar erkeklerin yaptıkları her şeyi yapabilirler ama yapmasınlar

Kadınlar erkeklerin yaptıkları her şeyi yapabilirler ama yapmasınlar
 

Birisiyle aynı (değerde) olmak için onun yaptığı her şeyi yapmak mı gerekiyor, belki kadınların yaptıkları erkeklerden daha değerli.

Kadın askere gitmezmiş çok da matah bir şeydi savaşmak sanki. Kadın şunu yapamaz bunu yapamaz gibi aptalca bir yaklaşım olamaz, yapsa ne olacak; sırtında odun taşıyan kadın size cazip geliyor mu, erkek de yapmasın zaten.

Herkes yapısına uygun işi yapsın ne var bunda… Elinin hamuruylaymış, ne güzel işte, kadın işi, erkek niye yapıyor! Saçmalık burada! 

Erkeği dans ettir, kadına madende çalışamaz de!

Ne yapmak istiyorsunuz diye kadınlara soracaksın. Artı onların yaptığı her şeyi parasal karşılıkla değerlendireceksin. Kadın makinenin kolunu çeviremez kardeşim yok böyle bir şey.

Şarkı söyler, dans eder, resim yapar, öğretmen, çocuk bakıcısı, temizlikçi, memur, modacı…

Kadınların kuaförü erkek, modacı erkek, çocuk bakıcısı temizlikçi erkek, yemeği erkekler yapıyor, bulaşığı erkekler yıkıyor… Sonra kalkmış kadın değersiz…

Git kardeşim Kobani’de savaş, erkek adam yemek yapar mı? Kadınların yapacağı işleri elinden almışsınız, kadınlar ne işe yarıyor diyorsunuz…

Dünyadaki işlerin yarısı erkeklere yarısı kadınlara göre… Kadının kendini şunu yaparım bunu yaparım diye ispat etmesi gerekmiyor, çocuk doğuruyor işte daha ne yapsın, sen doğursana!

Kadınların işini kadınlara bırakın, onlar da sizin işinizi yapmasın…

Sizin yaptığınız işler çok mu matah sanki ev işlerini niye önemsemiyorsunuz…

Kadın-erkek eşit olmasın, zaten bunda sorun var; ben kadınım ve belki erkeklerden daha değerli olmak istiyorum.

Sorun, kadınların yaptığı işler önemli görülmüyor. Erkek etek dikiyor, kendisi mi giyecek; bu, kadın işi.

Kadının işini erkek yapamaz arkadaş, yapmayacak. Erkek sutyen dikiyor, senin memen mi var; sutyeni sen ne bilirsin ya!

Kerim Korkut’un bu ülkeye bu dünyaya ne kadar gerekli olduğunu görüyorsunuz değil mi? Kadının dünyası ayrı erkeğin dünyası ayrı, niye bunları birbirine karıştırıyorsunuz!

Erkek çiçek satıyor; ya sen ne bilirsin çiçeği kardeşim, çiçeği çiçeğin eline versene! Sonra kalkmış “Kadınlar niye tır şoförü olamıyorlar! Pazılarını ver bana olayım!

Cahil bu insanlar, cahil! Deli ediyorlar beni!

Kadınca iş var, erkekçe iş var; niye herkes her işi yapsın ki!

Kadınlarda tembellik de var. Modacı Cemil İpekçi. Sen niye modacı değilsin hanım efendi? Bu iş senin işin. Saçlarını bile erkek tarıyor, elbette laf ederler.

Kerim Korkut düzenlerinde kadınlar adeta yeniden yaratılacaklar. Kadına uygun dediğimiz işleri kadınlar yapacaklar.”Ama ben dünya çapında bir aşçıyım” Olabilir, erkek olmaz; bıyıkların batar. Yakışmıyor kardeşim ya erkekten aşçı mı olurmuş!

Her işi elinden alırsan kadın da gereksiz olur tabi. Biz kadınların yaptığı her işe ücret ödeyeceğiz, erkekler evi ben geçindiriyorum diyemeyecekler.

Ev kadınlığı çok saçma bir kavram, ev işlerini de profesyonel hale getirecek bu işleri kadınlara vereceğiz ve ücret ödeyeceğiz.

Sanat kadın demek zaten; bütün sanatlarda kadınlar öncelikli olacak. Biz erkekler dünyayı kuracağız, cennet haline getirmek kadınların işi.

Kerim Korkut’un yeni dünya düzeni için bütün kadınları mücadeleye çağırıyorum!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..