Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '09

 
Kategori
Edebiyat
 

Kadınlar Günü - Zonguldak etkinlikleri

Kadınlar Günü - Zonguldak etkinlikleri
 

Zonguldak 8 mart kadınlar günü


8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE Zonguldak'taydık kadın şairler olarak. Meclis başkanımızın sn eşi Saime Toptan'ın davetlisiydik. Zonguldak halkına ve bütün idarecilerine bize yaşattıkları güzellikler için teşekkür az gelir inanın.

TÜRKİYE'min bizi mutlu eden aydınlık yüzüne gönül dolusu sevgiler ve saygılar...


Zonguldak Hakimiyet Gazete'si...

KADIN ŞAİRLER DİNLENDİ...

Zonguldak'ta, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan'ın da katıldığı ''Kadın Şairler Şiir Dinletisi'' yapıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Valilik önünde düzenlenen ilk törende, Toptan ve Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın kadınlara karanfil dağıtmasının ardından Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda ''Kadın Şairler Şiir Dinletisi'' etkinliği düzenlendi.
Saime Toptan, yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye ve dünyanın birçok yerinde etkinlikler düzenlendiğini, kadınların var olan ve bitmeyen bir takım sıkıntılarının tartışıldığını söyledi.
Japonya'da yaşayan kızı Tuğba'nın bugün doğum günü olduğunu ve kendisi çok özlediği bir zamanda yazdığı şiiri seslendirmek istediğini belirten Toptan, 39 yaşına girdiği öğrenilen kızı için yazdığı ''Hasret'' adlı şiirini okudu.
Etkinlikte, şairler Neriman Saryal, Berran Yalçın, Sevinç Atan, Nur Ersen, Cansın Erol, Faika Sarp ve İlter Yeşilay şiirlerini okudu, Ayten Gülçınar da türküler söyledi. Toptan ve bazı kadınlar, duygusal anlar yaşadı.
Vali Erdal Ata'ın eşi Nazan Ata ve Belediye Başkanı Gonca'nın eşi Sevgi Gonca, Toptan ve şairlere çeşitli hediyeler verdi, kadınlara karanfiller dağıtıldı.
Etkinlik öncesi, ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' yarışmasında dereceye giren kadınlara ödülleri Saime Toptan tarafından verildi. Toptan, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da gönderdiği armağanları kadınlara takdim etti

 
Toplam blog
: 181
: 613
Kayıt tarihi
: 15.01.08
 
 

Öğretmen olan anne ve babam. Ankara'da geçen cocukluk ve gençlik yıllarım. Evimize sık,sık gelen bab..