Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '20

 
Kategori
Müzik
 

Kadınlar Günü Konseri

 

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, haftalık olağan konserini Dünya Kadınlar Günü’ne adadı. Solistleri de kendi içinden, kadın müzikçilerden seçmişti. Orkestranın yurtdışı konserinden yeni dönen başarılı flütisti Lelya Bayramoğulları, obuacı Bihter Yeliz Kızılay ve piyanist Ekaterina Aktı görev aldılar solist olarak, konser akşamı.

Şef Gürer Aykal, Başkemancı da Semih Kartal dı.

Özel hafta nedeniyle olacak, program alışılmıştan uzundu. Konser, Fazıl Say'ı anımsatan çok güzel bir eserle başladı; Flüt,Obua ve Orkestra için Rapsodi. Bestecisi bizden biri, Yaşar Üniversitesi'nde öğretim üyesi; Özge Gülbey Usta(*). Özgeçmişine baktığımda, çok verimli bir müzikçimiz olduğunu fark ettim. Ya sanat dünyası çok az tanıyor bu değerli müzisyenimizi ya da benim bilgisizliğim. Çok beğendim yaratısını. Üstelik, ADSO sanatçıları ve sanatseverleri için bestelemiş. Teşekkürler.

 

F.Krommer, Op. 65 Flüt ve Obua için Konçerto ikinci eserdi. Her iki yaratı da Bayramoğulları-Kızılay ikilisince çok başarılı seslendirildi. Piyanist Ekaterina Aktı'da W.A. Mozart K.488 23 No. Piyano Konçertosu'nu yorumladı.

 

Aradan sonra yine bir W.A.Mozart yaratısı seslendirildi; K.543, 39 No. Senfoni.

 

Konser süresince şef Gürer Aykal, iki kez izleyiciye uyarıda bulundu. Önemlisi, her bölüm arasında alkışlardı. İlginçtir ki, Antalyalı sanatseverleri ben de anlamakta güçlük çekiyorum. Çoğu konserde özen gösterdiği alkış konusuna bazen çok duyarsız kalabiliyor. Son konserde de böyle oldu, tüm aralarda alkış koptu.

 

Balkona genellikle konservatuvar öğrencileri geliyor. Bu kural ihlalinde başrol oynuyorlar. Genç müzikçilerimiz sanırım yeterince yarılmıyorlar kurallar konusunda. Sonraki yıllarda meslektaş olacakları insanlara saygıda biraz sıkıntılılar.

 

Zaman zaman şefler, orkestraların dizilişini değiştirirler. O akşam da değişmişti diziliş. Kontrabasların arkada olduğu oturuşu beğeniyorum. Hal böyle olunca bütün nefesliler sağ başta yerlerini almışlardı.

Özel bir akşamda güzel bir konser dinledik. Emek verenlere teşekkür ederim.

 

 

(*)Özge Gülbey Usta: https://music.yasar.edu.tr/kadro/muzik-bolumu-kadromuz/ogr-ozge-gulbey-usta/

Konser foto albüm: https://www.facebook.com/h.huseyindulun/media_set?set=a.10158042628298584&type=3

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..