Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '09

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Kadınlar günü mü??

Kadınlar günü mü??
 

Kadıköy..


Dünya Kadınlar Günü kadınlarımızın haklarını, sıkıntılarını dile getirdikleri anlamlı birgün. Aslında insanlık tarihi açısından kötü bir durum çünkü kadınların kendilerine ifade etmeleri için illa ki bir günün onlara adanmasına gerek olmamalı. Sonuçta kadınlar günündeki talepler aslında kadınlıklarıyla alakalı değil insanlıklarıyla alakalı. Nedir talepler? Kadına şiddete son, kadın-erkek eşitliği, küçük yaşta evliliğe hayır vs. bu durumlar bir erkeğin başınada gelebilir bunları illa yılda birgün dile getirmek ne kadar anlamlı sorgulamak lazım. Bu insanlığın utanç günüdür bence.

Sonuçta bu tüm dünyadaki kadınların dertlerini, taleplerini dile getirdiği gün. Diyelimki demokratik olmayan ülkelerde kadınlara hak tanınmıyor olabilir ya da gelişmemiş ülkeler için kadınların önemi azdır. Peki kendini çok gelişmiş ve tam demokratik kabul eden ABD ve AB de bu durumlar farklı mı? Kadınların dertleri bu ülkelerde de aynı yine şiddet veya eşitsizlik. Bu durumda ortaya çıkan aslında bu gün tüm dünyadaki insanların nasıl demokratik olamadıklarının bir örneği. Yani aslında İnsanlık günü olmalı bugün.

Türkiye'ye gelince; kadınlarımızın dertleri ülkemizde de aynı bunlarıda çok güzel ifadelerle dile getiriyorlar. Ancak bazı kadınların yukardaki talepleri yanında bazı alakasız talepleri daha mevcut. Özellikle karşılaştığım bir grup Kadıköy Meydanındaki yürüyüşlerinde "Apo ya özgürlük" "yaşasın pkk" gibi talepleri dile getiriyorlar. Bu grup başlarında beyaz eşarplarıyla ve zafer işaretleriyle "yaşasın kürdistan" diye bağırarak kadınlar günündeki bir leke olarak çıktı karşıma. Hatta o kadar kalabalıklar ki diğer kadınlarımızı bastıracak kadar.

Peki burda bir haksızlık bulunmuyor mu? Yılda bir kez kendilerine ifade hakkı tanınan kadınlarımızın önüne geçen bu insanların derdi kadın haklarımı? Yine olan eşitsizliğe uğrayan mağdur kadınlarımıza oluyor. Bu "apoya özgürlük isteyen kadınlarımız" acaba kendilerini kullananlardan özgürlüklerini ne zaman isteyecekler???

 
Toplam blog
: 5
: 741
Kayıt tarihi
: 25.01.09
 
 

22 yaşında okul ve iş hayatı karmaşasında yaşamımı sürdürmekteyim. İstanbul' da yaşamaktayım. İstanb..