Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Kadınlar Günü'nde Erdoğan ile Mısırlı Esma ve Gaziantepli Yirik Fatma...

Kadınlar Günü'nde Erdoğan ile Mısırlı Esma ve Gaziantepli Yirik Fatma...
 

Kadınlar Günü’nde Erdoğan ile Mısırlı Esma ve Gaziantepli Yirik Fatma…

Seçim sathına girildiği günden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hızını alamıyor, hırsını kontrol edemiyor, öfkesini dindiremiyor.

Türkiye’nin ‘dört bir yanında’ bir dizi program ve toplu açılışlara, alanlarda halka olmak üzere kilometrelerce yol kat ediyor.

O, ilk genel seçim öncesi taze ‘başbakan adayı’ gibihiç insaf etmiyor, ‘belden aşağı vuruyor.’

Anayasa dama atılmış, hiç kimseyi umursamıyor

Halk o kadar kanıksamış ve hatta özümsemiş ki; ‘Umurunda mı Dünya!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda konuşmasının başında Mısır direnişininsimgesi olan Esma Biltacı’yı selamlıyorve nedenini şöyle açıklıyor: Çünkü onlar da mazlumdu, onlar da ne yazık ki zalimlerin attıkları bombalarla, toplardan çıkan mermilerle şehit oldular’ şeklinde yılda en az birkaç kez anarken; Gaziantepli Yirik Fatma’yı tanıyor mu?

Gaziantep’li Yirik Fatma ise,Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Milis Kuvvetleri’ne kadın olması nedeniyle zor kabul edilmesine karşın vatan kurtuluşu için yaptığı ‘kahramanlıklar’ ileanılmaktadır

Gaziantep’te Fransızlara karşı cesaretle mücadele veren  ‘örnek’ Türk Kadını Yirik Fatma’yı hiç olmazsa 8 Mart Kadınlar Günü anmak için öncülük yapmak, saygıyla selam durmak yerine; kendi halkına zulmeden bir rejimde binlerce insanın ölümü, on binlerce insanın perişanlığı ortada iken; Mısır direnişinin sözde simge ismi 18 yaşındaki Esma Biltacı’yı     saygıyla selamlamak Türk Ulusu’na karşı en büyük haksızlık, saygısızlıktır.

Fransız ve Yunanlılara verdiği mücadelede sırasında‘muhbirlik’ yapması için zor kullanılan Yirik Fatma işkence sonucu vatanı uğruna can vermiştir.     

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray’dan başbakan gibi muhalefete seslenirken; ‘Senin bu ülkede vatan, millet, bayrak diye bir derdin var mı ya… Vatan, millet, bayrak adına ne yaptın ya şunu söylese’ ifadesiyle ortaya çıkmadan önce ‘iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırmalıdır.’

09.02.2015

Not: Fotoğraf Alıntıdır.             

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..