Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '08

 
Kategori
Özel Günler
 

Kadınlar günü

Kadınlar günü
 

Evet, yaşadığımız toplumsal olaylar karşısında her geçen gün bir yeni olay ile karşılaşmak, yeni bir günün adını koymak ve bunlarla ilgili toplumsal hareketler ölçüsünde eylem yapma güçüne ulaşabilen kararlar alabilecek düzeye gelmek biz insanların işi değimlidir?

Yaşadığımız dünya coğrafyası üzerinde sanki başka cins yaratıklar varmış gibi davranmak ve bunlar üzerinden yorumlar yapılarak değişik boyutlar ve çeşitli olaylar yaratma çabalarını anlamak mümkün değildir.

Geçmişten günümüze bakıldığında sadece erkek üstünlüğünün tartışıldığı ve tüm yaşanan olaylarında bu çerçevede dizayn edildiği, olumsuzlukların cezasının kadına kesildiği, olumlu her şeyin ise erkek tarafından olduğu anlatılan bir düzen içerisinde bocalanıp duruluyor.Halbuki!her iki cinsinde yani kadın ve erkeğin birbirinden ayrılmaz hatta ayrılamaz olduğu asla akıllardan çıkarılmamalıdır.

Kadın olsun erkek olsun dünyada varoluş sebebimizde en çok kimin emeği olduğu akıllardan çıkmamalıdır.

Toplumsal hareketler olarak olaya baktığımızda kadın haklarının aranması olarak yola çıkıldığında hak aramanın kimler ve kime karşı olduğu, kimden isteneceği, nasıl isteneceği, hak ve hukukun hangi boyutlarda gerçekleşeceği, kimin, kimden üstün olduğu, gibi sorular ve tezler alıp başını gidecektir.

Toplumsal olgularda herkesin yaradılış amacının aynı olduğu yaşam içerisinde bir süreçten geçip var oluştan yok oluşa kadar hayatın cilveleri ile uğraş vereceğimiz bir gerçek ise bu tür hak arayışı içerisinde olmamız da gerçeğin ta kendisidir.Herkes hakkına sahip olmayıp, kendi inanç ve doğrularını kafa yapısına göre yorumlayarak ortaya çıkması sonucunda gelişen olaylar kaçınılmaz olacaktır.

Mühim olan tek bir doğru etrafında kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı hep birlikte var oluş ta birleşerek yanlışlıkların ortaya konulup gerçek ve mükemmelliğin yansımasını hep birlikte kabul etmektir. Saygılarımla.

Yaşamda

Erkek Kadınsız,

Kadın Erkeksiz,

Nesil Geçmişsiz,

Hayat Çilesiz,

Mutluluk, Sevgisiz,

OLAMAZ!

Şakir Hakan GÜKŞEN

Sağlık Memuru

sahagu31@hotmail.com

08.03.2008

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..