Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadınlar günümüzde artık ince belli değil, nedeni obezite mi yoksa evrimleşme mi?

Kadınlar günümüzde artık ince belli değil, nedeni obezite mi yoksa evrimleşme mi?
 

Bana evrimleşme gibi geliyor çünkü zayıf kadınlar da ince belli değil. Kadınların artık ince belli olmayışlarını beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik gibi nedenlerle açıklayamazsak yeni bir durumla karşı karşıyayız demektir.

Bu konuda araştırma ve inceleme yapılıyor mu bilmiyorum ama hani diyetler, sporlar yani obezite bir yana bu kadar bakımdan sonra kadınların özellikle ince belli olmaları gerekmez mi?

Toplumdaki meyil ve akımların(trendlerin) etkisi olabilir mi diyoruz. Eskiden kadınlar ince belliydiler, şimdi değiller. Evrimleşme diyeceğiz de başka neden kalmazsa, kolay söylemeyelim bunu; çünkü o zaman Amerika’yı yeniden keşfetmiş oluruz.

Meyil ve akımlar derken kadınlarda 90 60 90 vücut, fit vücut filam biraz geri plana itildi, balık eti vücut trend ya onu kastettik. Yani bu eğilim kadınların ince belini kalına çevirmiş olabilir mi?

Çok cingöz biriyim, o nedenle akla gelmeyecek hatta saçma şeyleri de ihtimaller arasına katıyorum. Kadınlar eskiden bolca dans ediyorlardı. Şimdi o kadar değil. Erkek kadının belini kavrıyordu. Ne güçle kavradığını bilmiyoruz. Yani bundan olabilir mi?

Ya evrimleşme çok büyük bir iddia. Resimlere göre konuşursak Havva anamızın beli kalın. Üstelik balık eti. Sonra nasıl inceldi? Belki şimdi tekrar aynı haline geliyor. Bel kalınlaşıyor, buna paralel olarak vücut da balık etine doğru.

Böylesine bir değişme obezite vs ile açıklanamaz diyorum. Gerçi mantıklı, vücut şişiyor bel de şişer. Akşamlara kadar diyet artı spor yapan (üstelik obez olmayan) manken gibi kadınların belleri de ince değil.

Ya da belki kadınların kalçalarının şekli değişti (seksapel, vamp kadın tarzı var mı şimdi) belin inceliği anlaşılmıyor. Eskiden belki kalça büyük olduğu için bel ince görünüyordu. Doğrusu erkekleşen bir kadın vücudu korkusu da taşıyorum.

Konuyu “Yiyip içip yatıyorlar, ondan böyleler” şeklinde açıklamak insanlara kolay geliyor. Hani biraz mantıklı da görünüyor. Zayıflar, diyet yapanlar, spor yapanlar hatta mankenler niye ince belli değiller. Yani kolaya kaçmayalım, biraz düşünelim. Evrimleşme ihtimal dahilinde.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..