Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Kadınlar gününde kadın hafifçe dövülebilir diyen başkan...

Kadınlar gününde kadın hafifçe dövülebilir diyen başkan...
 

Tanrı kadınları niçin yaratmıştır?

Bana göre sevmek ve sevilmek, ortak bir yaşamı paylaşmak, geleceğe nesilleri aktarmak için!

Tabi bir de dünya üzerindeki dengeyi sağlamak için!

Dünya üzerindeki kadın nüfusu erkeklere göre birazcık fazla olsa da, denge yine sağlanıyor.

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü böyle bir günde kadınlarımıza hediyeler alıp, onların gönlünü alarak, hayata bağlanmalarını sağlamaya çalışan biz erkekler, son on yılda değiştik, geliştik, serpildik ve kadına yönelik şiddeti arttırdık!

Son on yılda ülkeyi yönetenler, bazen ipin ucunu kaçırıp, içlerinden geçirdiklerini dışa vurabiliyorlar.

Mesela, kadınların kaç çocuk yapmasından tutun da, kadının çocuğu nasıl doğuracağına, kadının başına ne geçireceğini kadar hep erkekler karar verir olduk.

Son dönemlerde kadına yönelik şiddet yüzde 1400 arttı!

Buna rağmen yeterli önlem alınmadı.

Bildiğiniz gibi 12 Eylül 2010 da yapılan anayasa değişikliğinde maddelerden birisi, çocuklara ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıktı. Ancak bugüne kadar kadınlara ve çocuklara yönelik hiçbir pozitif ayrımcılık görmedik. Yani anayasaya konulan o madde, süs gibi orada duruyor.

Kadınlarımız ve çocuklarımız hala şiddetin pençesinde kıvranıyor. Özellikle kadınlarımız hala ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeye devam ediyor.

Yukarıda iktidar partisinin bazı elamanları, içlerinden geçenleri bazen dışa vurup ofsaytta kalıyor demiştik. İşte onlara en güzel örnek:

Belki hatırlayanınız vardır. Sayın Başbakan  Erdoğan’ın, “İnsanlık, vicdan dışı vahşet, korkaklık” diye nitelediği kadına yönelik şiddet konusunda demeç vermişti.

Bu demecin ışığında; AKP Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir’den farklı yaklaşım gelmiş. Hem de Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde!

AKP Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, kadınların hafifçe dövülüp korkutulabileceğini savunuyor!..

Mehmet Demir’in kadınlar günü nedeniyle Facebook hesabından yayınladığı mesaj şöyle: “Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız. Onların namus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır.

Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, aile namusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz razı olmadığınız kimseleri aile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise örfe göre hür türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir... Analarımız, bacılarımız, eşlerimiz, arkadaşlarımız olan kadınlar, hayatımızın her anında, her alanında erkeklerle yan yana yer almaktadır. 1857 yılında New York’taki bir grevde çıkan yangın sonucu ölen çoğu kadın 129 kişi anısına her yıl kutlanan dünya kadınlar gününü kutluyor, daha güzel yarınlar diliyorum.”Diyerek, iktidar partisinin kadınlara yönelik düşüncelerini açığa vurmuş.

Bunda ne var diyen yandaşlar olabilir.

Kadını ikinci sınıf vatandaş olanlar için bir şey yok. Kadını insan olarak görüp, eşit değerlendirenler için çok şeyler var.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..