Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınlar müzisyenlerden hoşlanıyor

Kadınlar müzisyenlerden hoşlanıyor
 

Müzik enstrümanı taşıyan bir erkeğin kadınlarla daha kolay iletişime geçtiği ve onlarla buluşma şansını elde ettiği ortaya çıktı.

Güney Britanya Üniversitesi'nin yaptığı bilimsel araştırma, kadınların yüzde 31'inin gitar veya herhangi bir enstrüman taşıyan erkeklere telefon numaralarını verirken, elleri boş olanlara ise aynı şansı her zaman tanımadığını gösterdi.

Araştırmayı yapan Prof.Dr. Nicolas Gueguen, 20 yaşında bir erkeği denek olarak kullanan üniversite, bir alışveriş merkezinde 18-22 yaşları arasındaki 300 kadınla konuştu.
İlk olarak 100 kadınla elinde bir spor çanta, daha sonraki 100 kadınla gitar, son 100 kadınla ise elleri boş olarak konuşan genç, hepsine çok güzel olduklarını, telefon numaralarını verip veremeyeceklerini sordu.

Gence elinde hiçbir şey taşımazken kızların yüzde 14'ü, gitar taşırken yüzde 31'i telefon numaralarını verdi. Araştırmanın en ilginç sonucu ise spor çantası taşırken genç kızların sadece yüzde 9'unun telefon numarasını vermesi oldu.

Yine bu kez aynı şekilde erkeklere Facebook üzerinden arkadaşlık teklifi gönderen ekip, ellerinde enstrüman bulunan kadın müzisyenlerle elinden hiçbirşey bulunmayan kadınlar arasında herhangi bir fark gözlenmedi.

Bu sonuç da karşı cinsin enstrüman çalıp çalmamasına sadece kadınların önem verdiğini ortaya koydu.              

 
Toplam blog
: 90
: 2229
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Yaşamın her anına renkli gözlükle bakacak Seyirci Kedimiz... Kimi zaman oyunlarını binbir güçlükl..