Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınlar ne ister? Erkekler ne anlamaz?

Kadınlar ne ister? Erkekler ne anlamaz?
 

Erkeklerin dilinden düşmeyen bir kelime vardır " Kadınları anlamak imkansız". Aslında biraz dikkat edip gözlemleseler onları anlayabilirler. Tabii işlerine geliyorsa. Bir kadın bir erkekten öncelikler sevgi ister, sonra ilgi ve korunmak. Kadınları kazanmak aslında çok kolaydır. Çünkü onlar sevgiye delicesine ihtiyaç duyarlar. Özel günlerde hatırlanmak, arkadaşlarının arasında sevgi dolu sözler duymak, hergün mutlaka bir-iki defa telefonla aranmak, beklemediği bir anda süpriz yapılması, "bugün ne yapmak istersin canım" diye bir soru duymak kadınların bir ilişkide istedikleri şeylerdir. Ne kadar basit geliyor düşünüldüğünde bunları yapmak değil mi? Ama erkeklerin biz kadınlardan daha farklı bir yapıları var ki... Bunları yapmak bir erkeğe çoğu zaman basit geldiği için yapmamaktadırlar. Unutmadan söyleyeyim, kadınlar bir de kıskanılmak isterler. Kıskanmayı sevgi göstergesi olarak görürler. Aslında bu düşünceye yakındır kıskanmak, sevdiğini kaybetme korkusudur. Kıskanılmayınca sevgiyi kaybettiklerini düşünürler ve erkekleride bu düşünce ile kıskanırlar. 

Sevgi gösteriyoruz diye onları kıskançlıkları ile boğarlar. Unutmayalım ki erkekler kadınlar gibi değil, onlar kıskanılmaktan pek hoşlanmaz. Kadının kıskançlığı erkeği daha da uzaklaştırır. Onun için elinizdeki sevgiyi yani erkeği ne çok sıkacaksınız, ne de çok serbest bırakacaksınız. Erkekler bir kuş gibidir, çok sıkarsanız ölebilirler, çok serbest bırakırsanız uçup kaçarlar. Bu durum son zamanlarda kadınlar içinde geçerli olmaya başladı. İlişkilerde her zaman bir denge oluşturulmalıdır. Öncelikle bencilliği hayatmızdan biraz da olsa çıkarmalıyız. Erkekler biz duygusal varlıklardan çok daha farklı düşünürler. Onlar genelde (% 90) gezmek, iyi vakit geçirmek, istediği ile ilişki kurmak, sıkılınca başını alıp gitmek, sinirlenince sinirini en yakınındakinden çıkarmak, eğer evliyse eve geldiğinde mutlaka hazır yemek masası görmek, istediği TV programını izlemek, istediği zaman arkadaşları ile dışarı çıkmak, çocuk bakma konusunda beceriksizmiş gibi davranmak, gördüğü her bayanın kendisinin olmasını (bu daha çok 40. yaştan sonra oluşan bir şey) isterler. Bu liste daha çok uzayıp gidebilir. Ama kadınlar bunların çoğuna izin vermez. İlişkilerde çatırdamalar başlar. Her gün büyüyen tartışmalar, yalanlar, hakaretler, çocukların öne sürülmesi, ağlamalar, sinir krizleri yani bir insanı yıpratan davranışlar. O saatten sonra ilişkiyi sürdürmek aptallık olur. Ama bayanlar gerçekten seviyorsa yada takıntı oluşmuşsa çoğunu kabul ederek devam ederler. Tabii erkeğin ve kendinin hayatını cehenneme çevirmeye devam ederek. Erkekler bencillikten vazgeçip biraz partnerlerini anlamaya çalışarak, bayanlarda sevgiyi abartmadan gösterip ona göre karşılık beklerseler herşey belki daha kolay olur. Her kadın yada her erkek bu şekilde davranıyor diye bir genelleme yapamayız. 

Bu yazdıklarım sadece benim gözlemlerim ve düşüncelerimden ibarettir. Mutluluğu elde etmek çok zor, kaybetmekse çok kolaydır. Empati kurarak hayatımızı daha güzel hale getirebiliriz. Elinizdeki mutluluğun kıymetini bilin... 

 
Toplam blog
: 8
: 855
Kayıt tarihi
: 01.07.11
 
 

üniversite ögrencisiyim. İnsan ilişkileri üzerinde çeşitli araştırmalarım olmuştur. Hobi olarak foto..