Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kadınlar ne ister?

Kadınlar ne ister?
 

"Güvenilir bir sırdaş olun ve onu hiç kimseye şikâyet etmeyin"


Soru: Kadınlar Ne İster?

Cevap: Böyle bir soru olamaz ki cevap olsun.


Bu soru için şiirler yazılmış, filmler çekilmiş, şarkılar söylenmiş ama “Kadınlar Ne İster” için cevap bulunamamıştır. Çünkü bayanlarımız bir şey istemez. Sunulanlar arasında seçim yaparlar sadece. Eksik olan yönleri de vardır;

· Parfüm almaya giderler, parfüm hariç her şeyi alır gelirler

· Komşuda bir şey görürler, işte kavga sebebi: “bizde neden yooo…oook” derler

· Önce yerler, sonra rejime girerler (ama nedense o anda da yerler)

· Üstüme gelme derler, aramasan beni boşluyorsun diye söylenirler

· Oturaklı olgun adam ister; akabinde ne kadar renksizsin derler

· Harp çıksa bile, özel günleri unutsan tependedirler


Ama bayanlarımız gerçekten bunları istemez. Bunlar sadece hayatlarını renklendiren küçük etkenlerdir. Biz henüz bunun farkında olmadığımızdan, her zaman bu tarz yaşamları büyük bir olay sanırız. Hiçbir vakit anlamak isteyen olmamıştır. Olanlarda ses çıkarmayıp o denklemi çözmeye çalışmıştır. Ama kardeşim ne isterler ya? Sana göre kadınlar hiçbir şey istemez mi, o zaman neden tartışırlar? Bana bunun yanıtını versene diyenler için, söylenecek söz:

Bayanlarımız bir şey istemez. Sunulanlar arasında seçim yaparlar sadece. “Aloo, ne yapıyorsun bu saate kadar, nerdesin” diyeceğimiz yerde “Merak ettim seni, bir aksilik yok değil mi” desek; bir daha böyle muhabbet dahi geçmez.

Her şeyden önce mevzubahis kişiler “Anne”dir. Aslında bu annelik olgusu erkekler için önemlidir. Erkek ister ki bayan “anne” olsun, soyunu sürdürsün -farkında olmasa bile- erkeklerin ortak noktası budur. Her erkek beraber olduğu bayana potansiyel anne olarak bakar. Belki de bir erkeğin ilgisini çeken ve bayanda ilk göze çarpan; morfolojidir; yani bayanların fiziksel özellikleridir. Bunun nedeni ne olabilir?

-Annelik olabilir mi?

-Ne alaka?

-İşte alaka;

Çünkü büyük göğüs, dolgun kalça ya da bunlara benzer narin ten…

İşte bunlar doğurganlık özelliğidir. Erkekler farkında olmadan bunlara dikkat eder. Beklide hiçbir zaman hiçbir erkek olaya böyle bakmamıştı ama OLAY BUDUR.

Kadınlarda aranan bu annelik vasfı, erkeklerin kendileri için de geçerlidir. Çünkü kadın nasıl kollanmasını istiyorsa, erkekte sadakatin getirmiş olduğu şefkati ister. Bu şefkat duygusu annelik olgusundan gelir. İşte bu yüzden; Bayanlarımız bir şey istemez. Sunulanlar arasında seçim yaparlar sadece. Bundan dolayı cevap bulunamaz.

Bayanlar duygusaldır, cam gibidirler, incitmek olmaz, hele kırmak; ASLA.

Konyüçyus’un sözleriyle: “Güvenilir bir sırdaş olun ve onu hiç kimseye şikâyet etmeyin”


Bitimsiz Saygılarımla

Hikmet Aydemir

 
Toplam blog
: 5
: 2542
Kayıt tarihi
: 03.04.08
 
 

Sıfırımda Konya'da doğdum Onumda Adana, önümde uzun yol. Omzumda şiir, ömrüm biraz zor ..