Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kadınlar neden aldatır?

Kadınlar neden aldatır?
 

Bir erkek bir bayanı ne kadar severse sevsin, eğer o bayan o erkeği sevmiyorsa bu ilişki evlilikle sonuçlanmaz. Aslında, bayanlar erkeği seçer, erkekler bayanı seçemez. Seçici olan, son kararı söyleyen çoğu zaman bayan olmuştur. Peki bir kadın neden aldatır ki?

İnsan, bir canlı oluşu nedeniyle, doğası gereği tekeşliliğe yatkın değildir. Doğacak olan çocukların hangi ebeveynden olmasını kolay saptayabilmek için zamanla evlilik kurumu geliştirilmiştir, bu da beraberinde şu sorunu getirmiştir: "Aldatmak"

Şüphesiz ki toplumumuzun aldatma konusunda erkeğe biçtiği rol ile kadına biçtiği rol çok farklıdır. Mesela erkekte bu durum "çapkınlık" olarak adlandırılırken kadınlar için burada yazmam hoş olmayacak olan sıfatlar yakıştırılmaktadır.

Kuşkusuz demek istediğim, kadınlar da aldatırken bunu erkeklerde yaptığımız gibi hoş görelim şeklinde anlaşılmamalı. Peki kadınlar niye aldatır? Sanırım bunun nedeni, detaylara boğulmadan ikiye ayırmak mümkündür: İlki, "ilgisizliğin " neden olduğu aldatmalar, ikincisi "cinselliğin" neden olduğu aldatmalar.

Her kadın, evliliğin hangi evresinde olursa olsun, mutlaka ilgi ister. Şüphesiz ki, erkekler de ilgi isteten varlıklardır ancak sanki kadınlarda bu ilginin "doz"u biraz daha çok olmalıdır. Evliliğin hangi evresinde olursa olsun, ilgisizliğin başladığı anlarda kadınların ilgisi başka erkeklere yönelecektir. Kuşkusuz, bu durum ekonomik özgürlüğünü kazanmış, ayakları üzerinde durabilen, kimseye hiçbir şekilde bağlı olmayan kadınlarda, diğer kadınlara göre daha "hızlı" gerçekleşebilir.

Bu ilgisizliğin nedeni, günlük hayatın tekdüzeliği de olabileceği gibi, başka nedenlerden de olabilir. Her ilgisizlikle açığa çıkan durum ise; gerek çocuğun varlığı, gerek kadının sadakatliğinin yüksek olması nedeniyle gerekse başka nedenlerden dolayı, aldatmaya dönüşmeyebilir. Ancak kadına gösterimeyen ilgi, aldatmayı tetikleyecek en önemli unsurlardan biri olarak sayılmalıdır bence, yoksa Anna Karenina niçin aldatmaya gerek duysaydı ki?

Aldatmanın diğer nedeni ise cinsellikle ilgilidir. Cinsel açıdan yetersiz olan koca, kadını aldatmaya itebileceği gibi, başka diğer nedenlerin varlığı da buna neden olabilir. Ben ise, aldatmanın nedenlerinden biri olan cinselliğin, cinsel açlık kısmı üzerinde durmak istiyorum. Aslında bu durum hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir ve magazin dünyasından buna tanıma uyan kişilerin varlığı rahatça farkedilebilir. Cinsel açlık, kanımca libidonun aşırı çalışmasından kaynaklanan birşey olacak ki, hayata bakışını ve yaşayışını bu tip kişiler "zevk ekseni" üzerine oturtmaktadırlar. Çoğu zaman ise, bunun yanlış olduğunun farkına varılması çok geç gerçekleşir.

Kadınlarda aldatmanın nedeni, biz erkeklerin anlayamacağı başka nedenlerden de gerçekleşebilir çünkü aslında kadınlar karmaşık varlıklardır. Psikanaliz'in kurucusu Freud bile birçok soruya cevap bulmuşken, "Kadınlar gerçekte ne ister?" sorusuna cevap bulamamıştır.

İlgisizlikten doğan aldatmaları önleyemek için bende de Pınar'ın ilgili yazısındaki sonuca vararak şunları diyorum ki, kadınlar ilgisizlik ile karşılaştıklarında çözüm olarak aldatma yolunu seçmeleri yerine, her zaman mutlaka ilgi çekici çekici biri olarak kalmayı yolunu seçmelidirler. Bir kadın, doğası gereği mutlaka gizemli bir yanının kalmasına dikkat etmeli bunu da yeri geldiğinde bir "joker kartı" olarak kullanmayı başarmalıdır. Bunu başardığı takdirde ne kendisnin, ne de erkeğinin ilgisi başkalarına yönlenmez.

Cinsel açlık ile ilgili aldatmalarda ise, her iki cins için de bu tip kesin bir önerme yapmak mümkün değildir.Onlardaki çözüm ise bence, sırf joker kartıyla açıklanacak bir durum değildir. Her ne kadar sebep hormonal olsa da bu onları haklı çıkarmaz, onların sorunu bence ahlaki bir açıdan bakmak daha doğru olacaktır. Bu tip kişilere ahlaki unsurlarla yaklaşıldığında, ahlak temelli çözümlerle yaklaşıldığında problemlerinin sona erebileceği kanısındayım.

Yazımı bitirken, şu anda kimin söylediğini hatırlayamadığım bir sözden alıntı yaparak bitirmek istiyorum: "Eğer eşiniz sizi aldatmışsa bu onun problemidir. Eğer eşiniz sizi ikinci kez aldatmışsa bu sizin probleminizdir."

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..