Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kadınlar neden daha uzun yaşıyormuş?

Kadınlar neden daha uzun yaşıyormuş?
 

Dünyada; kadınlar erkeklerden daha fazla yaşadıkları herkesin malumu!

Hangi ülkede kadınlar kaç yıl daha uzun yaşıyormuş. Bu uzun yaşamanın sırları nelermiş, gelin birlikte inceleyelim.

Tüm dünyada, istisnasız kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor. Kadınların lehine olan bu farklılık Hindistan'da 1 yıl, Çin'de 4 yıl, ABD'de 7 yıl, Türkiye'de 6-8 yıl, Rusya'da 12 yılmış.

Bu konudaki muhtemel açıklamalar! Şöyle;

İşte Kadınların daha uzun yaşamasının sırlarından bazıları! Kadınlar sağlıklarına daha düşkünlermiş. Ve sağlık sorunlarına karşı daha duyarlılarmış. Doktorlarına daha sık ve daha erken başvururlarmış. Sağlık kontrollerini daha düzenli yaptırırlarmış. Önerilere de dikkatle uyarlarmış.

Daha az sigara, alkol, kahve ve bağımlılık yapan maddeler kullanırlarmış.

İşyeri ve çevresel kirlenmelere yol açan toksinlerle daha az temas ederlermiş.

Trafik kazaları, işyeri kazaları, intihar ve cinayet gibi beklenmedik sebeplerle ölümler kadınlarda daha düşükmüş.

Daha iyi ve daha dengeli beslenirlermiş.

Aile ilişkilerine yüksek düzeyde bağlılık ve önemseme, aileye ve topluma aidiyette duygusal samimiyet, dostluk, arkadaşlık, komşuluk duygusu gibi iyilik hali veren ruhsal yapılanmalar kadınlarda daha yüksekmiş.

Kadınlarda dini duygular ve düşsel bağlar daha gelişmiş seviyedeymiş.

Çok eşlilik eğilimi ve heteroseksüel ilişkiler kadınlarda daha az, seksüel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma oranı daha düşükmüş.

Kolesterol yüksekliği ve damar sertliği sorunu erkeklere oranla daha azmış.

Herkesin malumu bu gün dünyada en fazla ölümler kalp ve damar hastalıklarından oluyor. Kadınlarda kalp ve damar hastalıklarının sıklığı daha düşükmüş.

Sonuç olarak: Kadınlar sağlıklı yaşamın bedensel ve ruhsal kurallarına daha uyumlularmış. İkinci zarlarını daha doğru atıyorlar ve daha uzun yaşıyorlarmış.

Birde dünyada kadınlar üzerine yapılan, kadınların yaş grupları, bedensel aktivite düzeyi, metabolizma hızı ve hastalık risklerine bağlı olarak ne gibi besin unsurlarını tüketmelerinin uygun olacağını inceleyen pek çok araştırma varmış.

Eğer beslenme tarzını ve besin seçimlerini özellikle yaşımıza göre akılcı seçimlerle çeşitlendiremezsek demir eksikliliği kansızlığından, kemik kırılganlığı artışına (osteoporoz) kadar pek çok sorunla karşılaşmamız kaçınılmazmış.

Belirli yaş grubundaki kadınların hangi besin unsuruna öncelik vermeleri gerektiğini merak eden kadınlar lütfen buna dikkat edin!

İşte bu beslenme tarzı ile kadınlar daha uzun yaşıyormuş. Bakın hangi yaşlarda ne tür besinler tüketmeniz gerekiyormuş.

11-13 yaş grubundaki genç kızların beslenmelerinde öncelik süt ve süt ürünleriymiş.

Ergenliğin bu erken dönemlerinde yeterli miktarda kalsiyumun besinlerle alınması, yaşamın daha sonraki dönemlerindeki sağlıklı kemiklerin temeliymiş. Kalsiyumun ve temel amino asitlerden zengin, biyolojik değeri yüksek proteinin güvenilir kaynakları olan yağı azaltılmış süt, peynir ve yoğurt bu yaş grubundaki genç kızların en önemli besiniymiş. Biber, brokoli gibi kalsiyum zengini yeşil sebzeleri bu yaş grubu çocuklarınızın beslenmesine mutlaka dâhil etmeliymişsiniz.

Kadınların beslenme ve yaşam tarzlarına toplumların gösterdiği ilgiyi erkeklere göstermiyorlar. Aynı özen erkeklere gösterilirse, onlarında uzun yaşayacakları pek tabiidir!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..