Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kadınlar neden mutsuz?

Bu dünyada  gökteki yıldızlardan daha fazla olan bir şey varsa o da mutsuz kadınlardır. Ne yazık ki içinde yaşadığımız kültür kadınları henüz küçük bir kız çocuğuyken  Sindrella ve Pamuk Prenses gibi masallar yoluyla koca buldukları zaman mutlu olacakları yönünde şartlandırmaktadır. Bu yüzden pek çok kadın içinde yaşadığı hayatta mutlu olmak ve kendi merkezinde kalmak yerine, yörüngesi olacak bir erkeği beklemekte.  Peki aradığı o erkeği bulduğu zaman kadın ne yapıyor? Tabi ki hayatının merkezine  ilişkişini kondurarak erkekten kendisini uzaklaştırıyor. Peki kadınlar neden böyle yapıyorlar?  Çünkü kadınların başka bir beklentisi yok. Tek beklentileri bir ilişki sahibi olmak. Böylelikle peri masallarındaki gibi mutlu olacaklarına inanıyorlar. Ne yazık ki kendi hayatı içinde mutlu olmak yerine başka bir erkeğe kendisini adayan kadınların sonu genellikle terk edilmek oluyor. Çünkü  erkek kadını terk etmeden evvel kadın zaten kendi ruhunu ve benliğini çoktan terk etmiş oluyor. Kendisiyle olmaktan mutlu olmayan, kendi merkezinden kopmuş  bir kadını haliyle erkekler de istemiyor.

Buna karşın kendi merkezinde yaşayan kadınların çekim gücü korkunçtur. Eyvallahı olmayan kadının yaydığı frekansın kokusu metrelerce uzaktan hissedilir. Ve erkekler de bu kokuyu gayet iyi bir şekilde alır ve genellikle bu tür kadınların etrafında pervane olurlar. Çünkü bu tür bir kadın kendi merkezinden sapmayarak bütün enerjisini tamamen kendi benliğine ve ruhuna vermektedir. Tüm yatırımını kendi ruhuna yapmaktadır.  Etrafta dönen erkekler sadece bu merkeziyetçi halin bir yansıması olarak kadınların  hayatında tezahür eder.

Bugün yaşadığı ilişkinin bitmesine anlam veremeyen nice kadının öğrenmesi gereken en büyük hayat dersi kendi özüne dönmek ve kendi merkezinden sapmadan yaşamaktır. Bu ders çok önemlidir çünkü mutlu olmak için bir erkeğe muhtaç hissetmekten özgürleşmek her kadının en doğal hakkıdır. Bağımlı değil bağlı ilişkiler yaşayacağınız bir hayat yaratmanız dileğiyle…

İletişim: akbas.ozge@gmail.com

 
Toplam blog
: 42
: 1612
Kayıt tarihi
: 05.04.11
 
 

Uludağ Üni. İktisat Mezunuyum. Muhasebecilik, bankacılık gibi muhtelif mesleklerde çalıştıktan so..