Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadınlar niçin soyunurlar?

Kadınlar niçin soyunurlar?
 

Tabii ''yatağa soyunmadan girsinler'' anlamında değil bu soru. Niçin hep vücutlarının büyük bir bölümünü çıplak olarak gösterirler? Kadının geninde mi vardır bu çıplaklığı sergilemek?

Televizyonlarda birçok programda kadın konuşmacılar ve sunucular, jüri üyeleri hep aşırı dekolte elbise giyiyorlar. Neden bu kadar dekolte? Seyirciyi tatmin etmek için mi? Kendi egolarını mutlu etmek için mi?

Şu anda bir kanalda gündüz yayınlanan programın gece tekrarını izliyorum. Bir masanın etrafında oturmuşlar Cem Yılmaz'ı, Özcan Deniz'i, Hülya Avşar'ı, Gülben Ergen'i konuşuyorlar. Çok ciddiler, alıştığımız kavga, gürültü yok. Safiye Soyman'ın uzatmalı sevgilisi Faik ÖZTÜRK'ün yönettiği bir program.

Bayan konuşmacıların üçü de dekolte kıyafetler giymişler. Bunlardan ikisi çok dekolte. Sanki kombinezonla gelmişler. Hele birisi, bacaklarını üst üste getirdiğinde bazı açılardan bakılırsa kilotunun rengi görünüyordur ama ekrana yansımıyor.
Aynı programdaki konuşmacı erkeklerden Aykut Işıklar ceketini çıkartmış ama kravatlı.
Faik Öztürk ise tam tekmil kravat ve takım elbise. Psikolog konuşmacı kravatsız gömlekli.

Şu anda ekranda kombinezon giysili iki bayanın görüntüleri var ki konuşmalarından bir şey anlayamıyorum. Yani bugün 62 yaşıma girmiş de olsam içim hopluyor, güzel ve pürüzsüz vücutları var ve tüm tahrik ediciliğiyle benim bile konuşmaları anlamamı engelliyor.

Diyelim ki stüdyonun havası sıcak ve bu hanımlar o yüzden soyunuk giyinmişler... İyi, o zaman erkek konuşmacılar niye kısa pantolonlu değiller? Faik Bey niye kravat takım elbiseli? O da fanila tipi bir şeyle kısa pantolonla çıkabilir programa. Hayır, ille de kadın soyunuk olacak erkek giyinik.

Hani eşittik? Nerede kaldı erkek Hakkı? Kadın Hakkı deyince kadın Hakkılar kadınımsı sesleriyle ortalığı karıştırıyorlar ama... Erkek hakları nerede? Hakkı'mızı isteriz... Ben mesela yazın hep kısa pantolonla dolaşmayı severim. Ama bir müşteriyi ziyaret etsem, adamlar yüzüme nazik davransalar da arkamdan konuşuyorlar. Yazın sıcaktan kaynayan, çağdaş İzmir'imizde kısa pantolonla dolaşan erkeklerin sayısı iki elin parmakları kadardır.

Israil askerleri bile kısa pantolonlu. Konuyu dağıtmak istemiyorum, sonra toplaması zor oluyor. Ama kadınlar niye her ortamda yarı çıplak dolaşmayı seviyorlar acaba? Bence bir mahzuru yok. Çaktırmadan bakarım. Ama yiyecekmiş gibi bakıp da kimseyi rahatsız etmem. Tamam da kadın, vücudunun güzelliğini göstererek ne elde ediyor sizce? Ruhsal tatmin yöntemi midir bu?
Yoksa ''kadına hasret erkeklere bir kıyağımız olsun'' düşüncesiyle hareket eden kadınlarımızın sevap işleme güdüleri midir?

Öyle bir durum varsa, çeşitli nedenlerle kadın vücuduna hasret erkeklerimiz, yolda gördükleri güzel kadınlara yanaşıp,
''-Aplam benim. Şu güzel vücudunu biraz aç da hem serinlesin, hem de sevaba girersin. Ben yıllardır böyle güzel kadın vücudunu yakından görmedim.'' derlerse ne olacak?

Bacılarımız, eşlerimiz, kız çocuklarımız sokaklarda rahat dolaşamayacaklar.

''- Sevabına biraz açsana!'' diyen yanaşacak. Bir de gece toplantılarına, balolara filân giden çiftler vardır. Gazetelerin magazin sayfalarında resimlerini görürüz bunların. Erkeğin kafasında genelde 3-4 tutamdan fazla saç kalmamıştır. En beğendiği takım elbisesini giymiş, kravatını veya papyonunu da takmıştır. Eşiyle yan yana poz vermiş gazeteye. Eşine bakıyorsun göğüs çatallarının en ucuna kadar açık. Sezen Aksu'nun şarkısını çağrıştııyorlar insana. ''Gül memeler oynasın...''

Çağdaş bir insanım. Kadınımın biraz dekolte giymesine üzülmem ama yanımda yarı beline kadar açık bir kadının olmasını da arzu etmem doğrusu. Yani başkalarının seks duygularını tatmin etmelerine yardımcı olacağımıza, insanlara başka türlü de yardımcı olabiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz bilemem ama ben kadınların en ciddi konuları konuşurken bile vücutlarını yarı çıplak sergilemelerini, her fırsatta cinselliklerini ön plana çıkarmalarını çok da estetik ve etik bulmuyorum.

Kadın çok açılmasa da güzelliği ve asaleti ile erkeklerin ilgi odağı olabiliyor. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Mustafa Mumcu, 07. 06. 2007 Saat: 17:50

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..