Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Kadınlar Onurumuzdur

Kadınlar Onurumuzdur
 

Toplumların tarihlerinde kadın anlayışının niteliğini, kadının değerini, kadına biçilen rolleri, kısaca toplumdaki yerini günümüz toplumlarının geçmiş geleneklerinden kısaca ortaya koymaya çalışalım.
 
Hz. Havva; ilk insan ve ilk peygamber olduğuna inanılan Adem’in eşidir. Kutsal Kitaplara göre, Tanrı Havva’yı Adem’ in kaburga kemiğinden yarattı ve ikisini birlikte Cennet’e koydu. Havva yasak meyveyi Adem’e Şeytan’ın kandırmasıyla yedirince ceza olarak cennetten kovuldular.
 
Rivayetlere göre Hz.Ademi kandıran onu dolduruşa getiren Hz.Havva'dır. O zaman aklımıza şu soruların gelmesi gayet normal ! Hz.Adem'i kandıran şeytan Hz.Havva mı? İnsanların cennetten alıkoyan varlık şeytan değilde kadın mı? 
 
Kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmış yani kadın erkekten bir parça, erkeğe ait olan bir eşya. Kadının ilk ortaya çıkışından günümüze kadar sürekli ezilen kadınları ne zaman anladık ? Kadın sadece doğurganlık, üreme özelliğiyle ortaya çıkan bir eşya gibi kullanılan bir varlık değilmiydi? 
 
Eski arap kabileleri arasındaki cahiliye dönemini hepiniz biliyorsunuzdur, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, kadının o dönemde süt veren bir inek kadar değersiz olduğu bir dönem. İslam dininin, son peygamberin ortaya çıktığı dönem. İslam dininin dalga dalga yayılmasıyla kadına verilen önem azda olsa artış gösterdi ama genede kadınların hala erkeklerle eşit saymak güç durumda.
 
Kadın herzaman psikolojik olarakta kendini erkekten daha alt seviyelerde görüyor şu an günümüzde gelişmiş ülkelerde kadın-erkek eşitliği çok ileri bir seviyeye taşınmış durumda, bu bize gösteriyor ki eğitim insanı her çağda daima ileriye götüren yegane şeydir. Ortadoğu toplumlarında kadınlara göz gezdirirsek hala bir ezilme bir hor görülme var, bu bize gösteriyor ki islam dini kadınlara beklenildiğinden az sahip çıkmıştır. Ama suçu islama atmak yanlıştır suç islam dininde değil yani kutsal kitaptaki ayetleri kendi kafalarına göre yorumlayıp okumamış, eğitimsiz insanlara empoze edenlerdedir, şu an kan gölüne dönüşmüş ortadoğu coğrafyasında kadınları köle gibi kullanan barbar terör örgütlerinin dini islam değil mi? Ve o örgütlerin başlarındaki isimler sözde imam, şeyh, evliya, halife değil mi? Birde şeriatla yönetilen bir ülkeye bakalım iran toplumuna mesela, kadınların adeta bir köle gibi kullanıldığı apaçık ortada dini yanlış yorumlayıp kadınları aşağılayan toplumlar ne yazık ki 21.yy da da var.
 
Bir erkek çok eşlilik yapabiliyor değil mi? şimdi bu işe farklı açılardan bakalım hepimiz hayatımızda bir kerede bile olsa aşık olmuşuzdur ya da sevmişizdir çok eşlilik yapan insanlar sevgiden ne anlar diyebilirsiniz tabi, kadınlarda sevemez mi diye sormak istiyorum? Hani çok eşlilik yapanlara söylüyorum siz ilk evlendiğinizde herşeyi iyi güzel eşiniz sizi çok seviyor ama bir süre sonra ilk eşinizden boşanmadan imam nikahıyla bir evlilik daha yapıyorsunuz üstelik o eşinizi de aynı eve getiriyorsunuz, iyi güzel oldu demi? İki beden her gece birini kullanabileceğiniz iki beden, bazıları abartıp bu sayıyı üçe dörde çıkaranlar bile oluyor beş yapamaz çünkü haram ya. Hiç düşünmüyorsunuz o kadınları saçını süpürge yapıp eve hizmet eden, sana çocuk veren o kadını hiç düşünmüyorsun demi? Evine aldığın kumasıyla beraber yaşayan bir kadın var aynı evde her gece değiştiriyorsun belki adeta bir eşya gibi.
Cinayetler, tecavüzler, şiddet hepsi kadınların bu dünyada mücadele ettiği ne kadar zorluklarla yaşadığının bir göstergesi. 
 
Herkes iyi düşünsün kadını en iyi kadın anlar derler öyle bir şey yok herkes en iyi kendi kendini anlar.
 
Kadınlarımız eşya değil onlar erkeklerden daha değerli olup bu dünyayı ayakta tutan yegane varlıklardır.
 
Sağlıcakla kalın...
 
 
Toplam blog
: 9
: 872
Kayıt tarihi
: 03.08.16
 
 

Kalemim benim yaşam tarzımı yansıtmaz, ruhumu yansıtır... ..