Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '10

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kadınlar sardunya gibidir

Sardunyalar evin bir parçası olarak yaşarlar. Köyde beyaza boyanmış bir tenekede, şehirde bir saksıda.Eve bağlı bir çiçektir sardunya.

Sardunyalar susuz kalsa, ışıksız kalsa uzun süre direnir hayatta kalmak için. Küçük sinyaller verir yapraklarıyla. Kimsenin umuru olmaz. Göz ucuyla bakılıp geçildiğinden, yaprakları parlaklığını yitirirken farkedilmez. Ancak sarardığında şikayet edilir. Sanki sarı yapraklar sardunyanın suçudur.

Hatta dalını kırsanız o kırık dalda bile çiçek vermeye çalışır. Çocuk yapıp evliliğini kurtarmaya çalışan kadınlar gibi...

Çiçekler arasında hiç ilk olmaz onlar, sessizce aşağılanırlar nedense.

Hızla ürerler, dalar çiçekler sunarlar. Makbule geçmez. Kimse bir ziyarete bir kucak sardunya ile gitmez. Gezerken gül daha uygundur.

Nankörlüğü yoktur, bir avuç toprak sunduğunuz her dalı size çiçekler verecektir. Bu özelliği yüzünden ARSIZ tabir edilir nankörlerce.

Mis kokan yaprakları, hiç güzel kokular arasında sayılmaz. O evin çiçeğidir, bir demirbaş! Övmeye ne gerek var?

Hattta bahçede dikilmiş olanlar, ilk fırsatta sökülür atılır, yerine genç dallar dikilir...

Fakir çiçeğidir bazı tariflerde adı. Para olsa orkide dikerdik değil mi abi?

Neden? Neden evimizi şenlendiren sardunyalarımızın kıymetini bilmeyiz? Ne kadar su verirsek onunla yaşayan, kanaatkar çiçeğimizi yeterince sevmeyiz?

İncecik diktiğimiz dal, kısa zamanda tombul bir görüntüye dönüştüğü için mi acaba?

Belediyeler neden bir ayda solan çiçekler eker parklara? Bilmezler mi sardunyayı? Elbet bilirler.

Her yerdedir sardunyalar, erik ağacı ile incir ağacını ayıramayanlar bile tanır sardunyayı. Herkes bilir ama adam yerine koymaz.

Sardunyalar kadınlara EN benzeyen çiçektir bence. Tüm aşağılama çabalarına karşın hep çiçek veren, direnen, en uzun dayanan, evlerimizin sessiz neşesi.

Sevgili sardunyalar, sizi seviyorum. Kendinizi sevin. Çünkü çok güzel ve özelsiniz. Bunu hiç kimsenin size söylemesine gerek yok. Siz açmaya devam edin.

 
Toplam blog
: 23
: 818
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

GÜLÜMSEMEDEN SORUMLU DEVLET BAKANLIĞI'na talibim... Blog yazarlarından Sema Şener burada olmam gere..