Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '12

 
Kategori
Deneme
 

Kadınlar şeytandır (?)

Kadınlar şeytandır (?)
 

alıntıdır


Aşk hastalık gibidir, bir zaman sonra geçer, iyileşirsin. Sevgiye dönüşmemişse biter gider, ayrılık kapıyı çalar.

Sevgiyle bezenmiş aşk güzeldir, tadından yenmez. Aşk bitse bile seven kalp, kapıyı çaldırmaz ayrılığa.

"Kadınlar şeytandır" diyor erkekler, "Maymun gibidirler, bir dalı tutmadan diğerini bırakmazlar." Ne demek bu? İlle başka birini bulacak ki senden ayrılsın. Başka türlü bir ayrılık sebebi olamaz yani. Elbette bu da bir sebep, ama genellemek doğru mu? Gerçekten anlaşamadığı için, artık birlikte bir hayatı götüremeyeceğini anladığı için ayrılmak istiyor olamaz mı kadın? Uzun sürmüş bir ilişkide çok şey yaşanır, çok şey paylaşılır ve bu süreçte taraflar birbirini az çok tanımış olurlar. Eğer ayrılıkla sonuçlanmışsa bu ilişki, önceden mutlaka sinyallerini vermiştir. Buna şaşıran taraf bu sinyalleri almamış olan taraftır. Ki bu genellikle erkek olur. Erkek bir kez, kadının kendine ait olduğuna inanıp çantada keklik olarak gördükten sonra bırakır ihtimamı, özeni, sevgi sözlerini. Çünkü kadın onundur artık, nereye gidecektir ki? Bulmuştur işte hayatının adamını, ondan iyisini mi bulacaktır? Kadının ona olan aşkı hiç bitmeyecek sanır, oysa sürdürdüğü rahatlık o aşkın sevgiye dönüşmesine engel olur, dönüştüyse bile yavaş yavaş eritir, sonunda biter bu aşk, haberi olmaz. Kadın gidince de şaşırıp kalır, ne yapmıştır ki o bunu hak edecek?

Kadın sadece sevilmek ve ilgilenilmek ister, sevgidir onu iten, hayata bağlayan güç. Ne mücevher ne para, sadece sevgi ve ilgi.

Ben de genelleme yapmak istemiyorum, anlattığım kadın türü normal düşünen, sağlıklı beyin yapısına sahip, kendiyle barışık kadındır. İstisnalar konumun dışındadır. Zira, şimdiki neslin bazı genç kız ve kadınları farklı düşünüp farklı beklentiler taşıyor. Fiziksel özellikler beyinsel özelliklerinden öne geçiyor, dahası para ve statü hepsinden de öne geçebiliyor. Erkeği kaybetmemek için çılgın gibi sevdiğini de, onsuz yapamayacağını da rahatlıkla söyleyebiliyor. Ama bu önem verdiği özelliklerden birinin kaybolma ihtimalinde bile çılgın sevgisini (!) çöpe atabiliyor. Nasıl sevgiyse artık... Beklentim kadar varsın, olmadı yoksun durumu yani.

Gerçek sevgiyle dolu kalp her sıkıntıya, her güçlüğe göğüs gerer. Bırak ufak olayları en büyük darbelerde bile sarsılsa da ayakta kalır. Onun parasını pulunu, statüsünü, yakışıklılığını değil de özünü sevmişsen eğer kolay kolay bitmez. Karşılık görmesen de, seni terk edip gitmiş olsa da nefret etmezsin ondan, düşünmezsin intikam almayı, seviyorsan bırakırsın, mutlu olsun istersin.

Kadınlar şeytan değildir efendim, onları şeytanlık yapmaya meylettiren, erkeklerin davranışlarıdır.

Çünkü çoğu kadın da der ki: "Erkekler güvenilmezdir."

Bu sözü de onlara, güvenilmez davranışlar sergileyen erkekler söyletmiştir.

(Yine istisnalar hariç elbette) 

 
Toplam blog
: 314
: 1210
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Üsküdar İstanbul doğumluyum ve halen burada yaşıyorum. Okumak, yazmak ve seyahat etmeyi çok seviyor..