Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

canan öztanık temiz

http://blog.milliyet.com.tr/evc

06 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınlar ve erkekler

Hayatlarımızda büyük yer tutuyor değil mi bu konu. Ne yana dönsek bir kalp kırıklığı, bir can yanması... Yani herkesin bu konuyla ilgili söyleyecek iyi kötü var bir sözü.

Peki niye böyle? Yıllar önce henüz çocukken Hülya Avşar programında"hayatımız cinsellik üzerine kurulu" dediğinde ne boş kadın diye geçirmiştim o yaşımda. Ama şimdi canım Türkiyem'in manzarasının sahip olduğu portre onu haklı çıkardı.
Büyüyüpte yazarlık mesleğine adım attığımda köşe yazılarım dışında, yazdığım kitaplarımda mutlaka kadın erkek ilişkilerine yer verir oldum.

Mutlaka yazılarım da içi yanan, aldatılan, terkedilen, boşanan evlenen birileri var. İkinci kitabım bu yıl sonunda çıkacak kısmetse ve ben iki ayrı romanı barındıran kitabımın ilk romanına aynı anda hem karısı tarafından hemde kocası tarafından hayal kırıklığı yaşayan bir çift koydum. Ama hakkımı yemeyeyim olay mahali oldukça sıradışı:))) Yazmak için ille de bir şeyleri tecrübe etmeye gerek yok, okuduğumuz gazeteler yaşanan başka hayatlar, hayalgücü ve iyi bir türkçe yeterli olabiliyor.

İlişkileri tetikleyen ve bence olumsuz yönde etkileyen en önemli mecra magazin basını. O kadar çok ilişkiler gözümüze sokuluyor ki bizde hayatı bir saaten sonra bu zannediyoruz.

Öte yandan ne olursa olsun, ne kadar ayaklarımız üzerinde durursak duralım, herkesin kendisini anlayacak bir karşı cinse ihtiyacı var gerçeği son derece doğru. Hayatımızda herşey çok yolunda gitsede o anlamda ki açıklık ve mutsuzluk tüm hayatlarına etki ediyor insanların. Bu anlamda ki mutluluğun yerine hiç bir şey koyamıyor insanlar ne konumda olurlarsa olsunlar. Ruhlarımız hayatımıza tüm varlığıyla egemen durumda...

Aynı evi paylaşıp birbirine uzak olan o kadar çift varki etrafta, birlikte aynı evde oturmayı evlilik zanneden, ya da çocuk sahibi olup onları yetiştirmeyi beraberliğin devamı için yeterli gören. Ama insanların birbirleriyle olan diyaloglarını bir bütün olarak algılamak oldukça yanlış bir tutum. Aynı evin içinde dahi olsa herkesin birbiriyle olan ilişkisi kendine özelken evliliğin ve beraberliğin devamını ancak ilişkiyi özelleştirmekten geçtiğini bilmek gerekiyor sanırım.

 
Toplam blog
: 23
: 551
Kayıt tarihi
: 23.05.07
 
 

Bir çok basın yayın organında yazarlık yapmaktayım. Kitap piyasasina çıkarmış olduğum 4 romanım v..