Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Kadınlara söylenmemesi gereken sözler

Deneye yanıla öğrenen erkekler de var elbette ama defalarca sert tepkiler alıp, ısrarla devam edip sonra... "Ben şimdi ne dedim ki, kötü bir şey demedim ki..." diyenleri ayakta alkışlıyoruz.
 
Kadınların tek cümle ile bir paragraf anlatabilme ve tek cümleden paragraf çıkartabilme yeteneği karşısında her defasında şaşıran erkeklerin "Kadınlara Asla Söylenmemesi Gereken Cümleler" adlı bir başucu kitabı edinmesi gerekiyor.
 
Neden mi? Çünkü haftada en az 6 defa "Ben şimdi ne dedim ki, kötü bir şey demedim ki..." deyip, sonra aslında çok şey demiş olduğunuzu fark edecek tripler yediğinizden şikayet ediyorsunuz.
 
Bunun yerine lugattan çıkartın şunları, siz de kurtulun biz de  :)
 
 
Bir Kadına Asla Bunları Söyleme
 
 
 
-Bunu mu giyeceksin?
 
O ne demek öyle? Bunu giymeyecek olsam o kadar saat içeride harp çıkmışçasına, kan ter içerisinde giyin soyun yapıp en sonunda bununla salona gelir miyim?
 
Bir kadının, hele hele özel bir gün ise, "Ben hazııırıım!" diyerek salona gelmesi gerçek bir zaferdir, bir devrimdir, bir başarıdır. Kendi içinde saatlerdir (bazen günlerdir) verdiği bir emeğin sonunda sen ona "Bunu mu giyeceksin?" diyorsan ve cümle sonunda burnundan gelen hafif bir "hııghhmm" sesi varsa....
 
Bence kaç... arkana bakmadan kaç
 
 
 
-"Mehmet bir hatun ile çıkmaya başlamış... Offf."
 
Bir kadın için sevdiği adamın arkadaşlarına alışmak zaten süre isteyen bir durum. Tam arkadaşlarını sindirmişken arkadaşının seksi sevgili ile ilgili cümleleri duymak, sevimli bir gülümseme ardındaki "hmmm hmmm evet canım gösteririm en sana seksiyiiiii" cümlesini içerir.
 
Ne yaparsan yap, asla asla asla başka bir kadın için - tanışman imkansız olan bir dünya yıldızı bile olsa - "seksi" ifadesini kullanma.
 
Unutma; biz tek cümleden paragraf çıkartabiliyoruz ve senin daha "seksiiii" kelimen itmeden biz hikayenin ortalarına gelmiş oluyoruz.
 
 
 
-"Ben iradesiz bir adamım"
 
Eşitlik, feminizm falan bir yana.  Kadınlar komik erkekleri severler geyiği bir yana çok net bir durum var ki; Kadınlar Güçlü Erkekleri Severler.
 
Bundan kastım gidip krem şanti pompası ile şişirilmiş gibi kaslı erkek, babadan zengin marul kafalar gibi hiç bir iş yapmadan kredi kartı harcayan, sürekli terfi alışı sırasındaki zam oranını nasıl da kabul ettirdiğinden bahseden görgüsüz değil.
 
Kadınlar öncelikler ruhsal olarak güçlü erkekleri severler. Ne yaptığını, ne istediğini, ne istemediğini, nerede durması nerede kontrolü ele alması gerektiğini bilen erkekleri.
 
Bir kadının karşısına geçip; "Ben iradesizim" dediğinde "Sen bana güven de, yine de B planını yapmış ol" mesajı veriyorsunuz.
 
Valla hiç bozulmayın, aynen bu mesajı veriyorsunuz.
 
 
 
-"Saçına ne yaptın/oldu böyle??"
 
Kadın için saçı kimliği gibidir. Bir çok şeyini kaybeder üzülmez ancak kuaför saçını 1 cm fazla kesse oturur ağlar.
 
Bu durumda da kuaför bir kadın için terapi merkezi gibidir. Kuaförde geçirdiği saatler konusunda eleştiri yapmak, evde oturup anlatacağı bir sürü seni ilgilendirmeyen konuyu dinlemeyi kabul etmişsin demektir.
 
Bir kadın radikal bir karar alarak saçının boyunda veya renginde bir değişiklik yaptıysa, öncelikle alman gereken mesajlar var ama o konu çok derin olduğundan ona girmeyelim. Saçını değiştiren bir kadın bunun üzerinde inanki aylardır düşünüyordur ve bir çok hemcinsinden onay almıştır. Yani yeni saçına çok güveniyor ve inanıyordur.
 
Sakın sakın sakın sakın saçı ile ilgili soru sorma, eleştirme, mümkünse yorum yapma.
 
İlla bir şey demek istiyorsan, ya "Çok seksisin" de, ya da "Seni nereye yemeğe götüreyim?" falan de. hiç bir şey diyemiyorsan "Uuuuu" de :)
 
 
-"Eski sevgilim...."
 
Eski sevgilin dünya şekeri de olsa, bütün dünya onun ne kadar tatlı, zararsız, minnoş bir insan olduğu konusunda hem fikir bile olsa.... o yeni sevgilin için gerçek bir baş belası. Yapacak bir şey yok, o seni ondan önce gördü, ondan önce bir şeyler paylaştı, sen ona sarıldın, onu sevdiğini söyledin, ona hediye aldın falan filan filan...
 
Eski sevgilinin adı üzerinde "eski" oluşu ile şu an yaşadıklarınızın daha önce de yaşanmış olabileceği,, dolayısı ile "onunla da mı?" ile başlayan soruların kadının kafasında hızlıca çarpması demektir. Zaten bu tip düşünceler ile kendini yorabilen bir mekanizma ile karşı karşıyasın, neden durup durup "Eski sevgilimm..." diye başlayan bir cümle kurarak iyice kafa karıştırırsın ki?
 
İyi veya kötü eski sevgili hakkında konuşmak iyi bir fikir değil.
 
Bu arada bazı kadınlar zarf atarak zorla ski sevgili hakkında bilgi almaya çalışırlar, aman...aman aman...
 
 
 
-"Gerçekten  hepsini yiyecek misin?"
 
"Evet bunları yiyeceğim, ancak bu cümleyi kurduğun için sonra senin beyninin etini de yiyeceğim".
 
Önümde durduğuna göre, sipariş ettiğime, tabağıma eklediğime göre... evet elbette yiyeceğim.
 
Yoksa sana tabağımda aynı anda kaç besin tutabilirim gösterisi yapıyor gibi mi görünüyorum.
 
Bizi özgür bırakır mısınız lütfen. O an PMS döneminde olabiliriz veya o an obur bir halde olabiliriz. Mevzu "Bebeğim çok yiyorsun kilo alıyorsun ve bu senden soğumama sebep olacak" demek ise bunu söylemenin 100'lerce yolu var beyler.
 
 
-Hayır
 
Oldu ki yukarıdakilerden bir veya bir kaçını söyledin. Bir şekilde ağzından kaçtı ama neyse ki toparladın. Ama bir şey var ki, bir kadına asla asla asla asla asla söylememelisin.
 
:) "Hayır" Çünkü eğer ardından çok geçerli ve kadının da hak vereceği bir sebep sunmuyorsan, o "hayır" ı nasıl "evet" e çevirdiğine sen bile inanamayacaksın :)
 
 
Papatya Somer
 
 
Toplam blog
: 104
: 199
Kayıt tarihi
: 09.04.15
 
 

Papatya Somer ..