Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '09

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kadınlara Yönelik Vahşi Cinayetler.

Kadınlara Yönelik Vahşi Cinayetler.
 

Kadınlara karşı işlenen cinayetler, öncelikle fiziki eşitsizlik bakımından, fail erkekler açısından utanç vericidir. Diğer açıdan genel çoğunluk mantıksal bakımdan cahil egolarının kurbanı olmaktadırlar.

Kadınlara yönelik öyle basit gerekçelerle (isterse ciddi olsun) hunharca cinayetler işlenmektedir ki, Medyada bu haberler magazinleşen durum almaktadır. Oysa toplumun yüzkarsı bir tablo olduğunun farkında olmayan bir kalabalıkta yaşıyoruz.

Herkesin çöp dökerken dikkat etmesi gereken bir durum var artık. Acaba çöp bidonunda ceset parçası var mı! Diye bakar hale geldiler. Doğranmış insan parçaları, neresi ile karşılaşılacak, ne ile öldürülmüş, nasıl doğranmış, hangi ortam veya mekanda katledilmiş bu çağdışı konuları mı düşünecek veya karşılaşacak toplum mu olacaktık.

Bu konu toplumu çileden çıkaracak gibi o nedenle bu konudaki haberleri bu başlık altında bir süre toplamaya karar verdim. Toplum acil psiko-sosyal tedaviye ihtiyacı olmakla beraber, sosyo ekonomik altyapı desteğine de elbette önemle ihtiyaç vardır.

Bu konuda Sayın Başbakan'ın değerlendirmesi ("Bu ülkede bir başbakan olarak, bir baba olarak çocuklarımızın yarınları için özellikle bir şey vurgulamak istiyorum. Hiçbir görsel medya patronu gençliğimizin ahlaki erozyonuna fırsat vermemeli. Yarın öyle bir bela olur ki bu bela onların başına da vurur. Anneler babalar olarak bizim de üzerimizde görevler var. Son zamanlarda bazı arzu edilmeyen cinayetler, katliamlar duyuyorsak anne baba olarak kendimizi hesaba çekmeliyiz. ‘Acaba biz nerede hatalar yaptık’ diye üzerinde durmalıyız. Sınırsız, kontrolsüz bir ahlaki erozyonun olduğu yapılanma gerçekten bizi dertlendiriyor. Onun için aileye sahip çıkacağız. Kendi başına bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya. Davulcu, zurnacı kızmasın. Bununla ne demek istediğimi anlıyorsunuz." 20.07.09 basın )aslında suçların takip edilme sürecinde ki uzamayı makul göstermes ancak haklılık payı da inkar edilemez. Hükümetin gerekli önlemleri alması da elbetteki kaçınılmaz görevidir.

"KÜTAHYA'da bir erkekle internette chat yaptığı iddiasıyla eşi tarafından cami avlusunda bıçaklanarak öldürülen kadın toprağa verildi. Cenaze törenine Almanya'dan gelerek katılan öldürülen kızın imam olan babası "Benim kızım bunu yapmaz. İnternette benimle görüşüyordu" dedi.

Balıklı Mahallesi Balıklı Caddesi'nde dün gece saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda 29 yaşındaki Erhan Ulu, kendisi gibi porselen fabrikasında işçi olarak çalışan 24 yaşındaki eşi Esra Ulu'yu internette bir kişiyle chat yaparken gördüğü iddiasıyla evlerinin yakınındaki Balıklı Camii avlusunda boğazından ve vücunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Erhan Ulu olaydan 2 saat sonra polisler tarafından yakalanmıştı."(milliyet.com-16.07.09)

Parçalara ayrılmış torbaya doldurulmuş testere ile doğranan kızın katilleri hala elegeçirilmiş değil bu da yetmiyormuş gibi otopsi rezaleti ile üreme materyallerinin ipliği pazara çıktı. İşlenen cinayet uygulamaları ne çağdaş kültürel insanlık değerleri bakımından, ne de İnanç kaynakları ve Dinimiz bakımından ileri sürülen bahane ve nedenleri bu cinayetleri işlemeye ve böyle hunharca işlemeye referans verir. O halde bu vahşi davranış duygusunun esiri oluveren canilerin yönlendicisi duygular nereden kaynaklanmaktadır.

Bu konuda kamusal önlem alacak proje ve kurumlar yok mudur?

Bakın işte nasıl bir sevgi ve aşksa, kendi egosit duygularının hırsı ile güya seviyorum dediğine hayat hakkı tanımayan bir karacahillik. "BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde ailesinin kendisiyle evlenmesine izin vermediği sevgilisi 21 yaşındaki Merve Soyaslan'ı kaçırmak isteyen 28 yaşındaki Sedat Egel, olumsuz yanıt alınca cinayet işledi. Sedat Egel, “Ya benim olursun, ya da başka kimseye yar etmem” dediği Soyaslan'ı 12 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Merve Soyaslan doktorların tüm çabasına karşın öldü. (17.07.09-Milliyet.com.tr)

Şimdi daha mı güzel bir yaşam ve sevgi dolu olacak bir hayat sürecek. Bu beyinde ki mantık lobunun devredışı kalarak akılcı düşünce dışında davranmaktır. Psikologlarımızın bu konudaki yorumları konuyu aydınlatacaktır.

İşte, benim olmayanı veya sözümü dinlemeyeni yar etmem mantığı (hasetlik): " KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'ndemi Tatarlar Köyü yakınlarındaki gölet kenarında bulunan iki cesedin 24 yaşındaki Ümit Bozkurt ile yüzü yakılan sevgilisi 20 yaşındaki Özlem Işık'a ait olduğu belirlendi. " (Milliyet.com.tr-18.07.09)

GAZİANTEP’te eşini terk ederek babasının evine taşınan 1 kız çocuğu annesi 23 yaşındaki Meryem Kaçan, bir erkekle ilişkisi olduğu dedikodusu yüzünden ağabeyi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. (21.07.09-milliyet.com.tr)

ADANA'da ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Firdevs Duran'ı, 15 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 28 yaşındaki Bekir Duran savunmasında, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü söyledi.(21.07.09-gazetevatan.com)

"İzmir'İn Torbalı İlçesi'nde, ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 10 yaşındaki Merve Nur Kaya, komşusu 26 yaşındaki S.Ç.'nin evinde, 6 yerinden bıçaklanmış ve boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Zanlının ifadesinde, küçük kızın sık sık evlerinin zilini çalarak kaçtığını, olay günü yine aynı hareketi yapınca sinirlenerek çocuğu içeriye çekerek bıçakladığını anlattığı öğrenildi." Çocukların zili sık, sık çalması elbette öldürmeye neden değildir; ancak bunun altında toplumsal ve ekonomik sorunların oluşturduğu cinnet hali yatmaktadır.
(22.07.09-milliyet.com.tr)

"Bursa merkez Osmangazi İlçesi Geçit Mahallesi’nde, 2 yaşındaki Aleyna Şenol'un, evinin 500 metre uzağındaki bir çöplükte cesedi köpekler tarafından parçalanırken bulundu. Minik yavrunun boynunun kırıldığı ve vücudunda 20’nin üzerinde kesik bulunduğu saptandı. ... Yapılan ilk incelemede, minik kızın vücudunda köpekler tarafından oluşturulan yaraların yanı sıra 20’nin üzerinde kesik tespit edildi. Cinsel organının da kesici aletle parçalandığı belirlenen küçük kızın cesedi, olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı ile Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı." (milliyet.com-24.07.09)

Adana'da "22 Haziran’da meydana gelen olayda, eşi Mehmet Bulut’un ağabeyi Ayhan Bulut tarafından tabancayla gözünden vurulan Gamze Bulut, otomobilin bagajına konularak götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. 2 çocuk annesi Bulut'u, “Kardeşimi aldatıyordu, o yüzden öldürdüm” (28.07.09 - milliyet.com)

BU cani ve gaddarlıklar o kadar çoğaldı ki günlüklerde çetele tutulacak duruma geldi. Hani Fırat'ın kenarında bir koyunu kurt yese o emrül mümininden sorulan bir referansın inanlarınca iktidara talip olanlar vardı! O düşünce buhar mı oldu? Neden topluma yaygınlaşan bu buhran ve cinnet hali önlenmiyor.

"AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde oturan 42 yaşındaki Yaşar K., ayrı yaşadığı ve boşanmak üzere olduğu hemşire eşi, 33 yaşındaki Özlem K.'yi kendisini aldattığı iddiası ile sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldürdü.Olay, dün saat 18.30 sıralarında bir öğrenci yurdunun önünde meydana geldi. İddiaya göre işsiz olduğu belirtilen Yaşar K., 14 ay önce Çay'daki 1 No'lu Sağlık Ocağı'nda görevli hemşire Özlem ile evlendi. Yeni evli çift, 6 ay sonra şiddetli geçimsizlik iddiası ile ayrı yaşamaya başladı. Özlem K., boşanma davası açtı.Eşinin kendisini aldattığını iddia eden Yaşar K., dün ruhsatsız pompalı tüfeğini alıp eşinin evinin önüne giderek, işten dönmesini bekledi. Eşinin geldiğin gören Kurt, eşine doğru ilerledikten sonra pompalı tüfekle eşinin üzerine 4 el ateş açtı.Açılan ateş sonucu yaralanan Özlem Kurt, öldü. Yaşart K., cinayetten sonra yürüyerek hızla uzaklaştı. Özlem K.'nin, Afyonkarahisar il merkezine tayini çıktığı ve nakil için eşyalarını topladığı belirtildi. Polis, kaçan Yaşar K'nin yakalanması için çalışma başlattı."30.07.09-milliyet.com (3. sayfa-haber turu)

1 - Savcılıktan talep ettiği korumayı alamayan Zübeyde Yıldız’ı, 5 yıldır kaçtığı kocası, defalarca bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdü... 2- Esenler’de eşiyle kıskançlık nedeniyle tartışan Ahmet Akbaş, ruhsatsız olduğu belirtilen iki tabancayla eşi Ferfire Akbaş’ı öldürdü... 3- Gaziosmanpaşa’da kendisini aldattığını düşündüğü eşini kalbinden vurarak öldüren ve sokağa çıkıp ‘Onu vurdum’ diye bağıran Hulusi Köse kaçtı.

"Diyarbakır Kayapınar ilçesi Yılmaz Güney Caddesi’nde yürüyen Azize Şimşek’in yanına önceki gün saat 21.00 sıralarında yüzünü poşuyla kapatmış bir kişi yaklaştı. Tabancasını çıkarıp Şimşek’i kurşun yağmuruna tutan saldırgan, olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde yere yığılan Şimşek, hastaneye kaldırıldı. Başına kurşun isabet ettiği belirlenen Şimşek dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi." (03.08.09 milliyet.com)

"DENİZLİ'nin Tavas İlçesi'nde gazino işleten 35 yaşındaki Şahin Elbiseli, kendisini odasına almak istemeyen ve ağır hakaretler ettiği öne sürülen oryantal 37 yaşındaki Nurdan Çiftçi'yi bıçaklayıp öldürdü."

"ALMANYA’da cep telefonuna gelen mesajı göstermediği için amcasının kızı olan eşi Mizgin’i öldüren Önder Baytekin’in yargılanması sürüyor. Duruşma boyunca elleriyle yüzünü örten Önder Baytekin, polise verdiği ifadede “Bıçakladım, sopayla vurdum. Son hamleyle kendini araçtan attı. Boğazından hırıltılı sesler geliyordu. Anladım ki ölmemiş. Arabaya döndüm. Gaza bastım. Hızla üzerinde geçtim, bir daha. Çünkü ölsün istiyordum” demişti." Hürriyet.com-09.08.09

(15.3.2010) son günlerde erkeklerin gözü döndü herhalde, önüne gelene aşık olduk deyip öldürüyorlar. Anaokulu öğretmenlerine saldırmak da sabrı taşırıyor!


http://w9.gazetevatan.com/Ben_onunla_yattim_deyince_oldurdum/249937/7/Yasam

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1119465&Date=20.07.2009&b=Erdogandan soke eden Munevver yorumu&KategoriID=12&ver=57


http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1118617&Date=17.07.2009&b=Kacalim dedi, oldurdu&KategoriID=15&ver=18

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1118990&Date=18.07.2009&b=Bir kesik bas cinayeti daha&KategoriID=15&ver=80

http://www.milliyet.com.tr/GaleriHaber.aspx?aType=GaleriHaber&KategoriID=15&ArticleID=1119248&PAGE=1&Date=21.07.2009&b=3uncu Sayfa Haber Turu

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1120313&Date=22.07.2009&b=Kucuk kiz komsusunun evinde olduruldu&KategoriID=15&ver=81


http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1121152&Date=24.07.2009&b=2 yasindaki kiz vahsice katledildi&KategoriID=15&ver=74


 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..