Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

11 Haziran '09

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kadınlarda "Orgazm Güçlükleri"

Kadınlarda "Orgazm Güçlükleri"
 


Kadınlarda orgazm eksikliği ya da güçlüğü, önceki sorunlara kıyasla daha sıkça görülen bir durumdur. Öyle ki, kadınlarda orgazm diye bir şeyin bir hastalık, bir sapma değil, normal bir fizyolojik ve ruhsal tepki olduğu ancak son yüzyıllarda kabul edilmiştir.


Bugün dahi, cinsel birleşme sırasında kadınların orgazma ulaşamaması bazı toplumlarda doğal kabul edilmekte, hattâ orgazm yaşayan kadınlara da günahkâr gözüyle bakılabilmektedir. Tabii ki bu, kadının tek cinsel görevinin çocuk doğurmak olduğunda ısrar eden tutucu anlayışın bir sonucudur.


Bu tür bir anlayışın egemen olduğu çevrelerde ve toplumlarda, kızlar cinsellik karşıtı bir eğitim almaktadırlar. Sonuçta kendilerini birer cinsel varlık olarak görememekte, vücutlarından ve cinsel tepkilerinden utanmaktadırlar. Erkek çocuklar en azından masturbasyon yaparken, genç kızlar kendi vücutlarını ve cinsel tepkilerini keşfetmek ve geliştirmek olanağından yoksun kalmaktadırlar. Bu sebeple cinsel bakımdan tam iç sınırlanmaya dönüşmekte ve böylece cinsel doyuma ulaşmak sözkonusu olamamaktadır.


Çoğu kadınlar, bu tür olumsuz koşullanmalar neticesinde, son derece gerçek dışı ve sınırlayıcı cinsel değerlere takılıp kalırlar. Cinselliğin çok olağanüstü birşey olduğunu, bu olağanüstü dünyaya girmenin özel bir "izne" bağlı olduğunu ve ancak çok özel koşullarda, sözgelimi ideal bir koca ya da sevgili bulduklarında kendi kendilerine bu izni verebileceklerini düşünürler. Kısaca, insan yaşamının doğal bir yönü olan cinselliği idealleştirirler. Lâkin tanımı gereği ideal bir nesne de gerçek yaşamda bulunamayacağı için, hiç bir ilişki, hiç bir eş bu tür kadınlara haz vermez.


Bunlar, genel olarak kadınlrda orgazm güçlüğü doğuran ruhsal ve toplumsal nedenlerdir. Bu genel sebeplerin yanısıra, kadınların sadece kendilerine özgü güçlükleri de olabilir elbette. Genç yaşta tecavüze uğramış olmak, hele de bu tecavüz yakın bir akrabadan gelmişse, cinselliğe çok yoğun günah, kötülük ve şiddet ögelerinin karıştığı ve genç kızda şok etkisi yarattığı için, ileri yaşlarda orgazm olanaksızlığına yol açabilir.


Yaşama karşı genel bir ilgisizlik ve isteksizlik, eşe karşı sevgisizlik ya da kızgınlıkla da birleşince, çoğu kadında geçici veya kalıcı orgazm güçlüklerine sebep olabilir. Kimi kadın da eşcinsel eğilimler taşımaktadır lâkin bunların farkında değildir veya bastırmaya çalışmaktadır. Böyle bir iç çatışmanın yarattığı endişeden ötürü de bir erkek eş ile, hattâ masturbasyon yoluyla bile orgazma ulaşamamaktadır.


Bazı kadınlar hiç orgazma ulaşamamışlardır; bazılarıysa dönem dönem orgazm güçlükleri yaşamışlardır. Yine bazıları da birleşme sırasında değil, sadece masturbasyon yaparak doyuma erişiyorlardır...


Hiç orgazm yaşamayan kadınlarda asıl neden, çoğu zaman şok etkisi yapmış bir çocukluk yaşantısıdır. Bunun için, herşeyden evvel, psikolojik bir danışmaya gerek vardır. Diğer orgazm güçlüğü türlerindeyse, uyumlu ve sevilen bir eşle birlikte yaşamak uzun dönemde sorunu çözmeye yetebilir, ama cinsel terapinin zorunlu olduğu durumlar da olabilmektedir.



Önemli >>> Bu blog da diğer tüm sağlık bloglarım gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır!.. Sağlıklı bir yaşam dileğim ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..