Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

21 Mayıs '09

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kadınlarda Cinsel "Soğukluk"

Kadınlarda Cinsel "Soğukluk"
 


Bazı kadınlar her türlü cinsel temasa karşı bir tepki duyarlar, yalnızca birleşme sırasında değil, masturbasyon yoluyla da doyuma ulaşamazlar. Yaşamlarının hiçbir döneminde normal bir cinsel heyecan ve doyum yaşayamamışlardır. Seksologlar buna "temel soğukluk" adını vermektedirler.


Bazı kadınlar da daha evvel cinsel heyecan ve doyumu yaşamışlar lâkin yaşamlarının bir döneminden sonra soğuklaşmışlardır ki, bu da "ikincil soğukluk" diye adlandırılan durumdur. Fakat en fazla rastlanan durum, kadının birleşme sırasında doyumu yaşayamaması, ancak kendi kendini tatmin yoluyla orgazma ulaşabilmesidir.


İkincil soğukluğun sebebi çoğu zaman kadındaki herhangi bir eksiklik ya da bozukluk değil, düpedüz eşinin tutumundaki yanlışlıktır. Bir çok erkek genellikle sevişmeye hiç vakit ayırmadan, yıldırım hızıyla cinsel birleşme yaşamaya alışmışlardır, bazıları da sevişme sırasında aşırı bencil davranırlar.


Oysa kadın ancak uzun süreli, ağır ağır hızlanan bir sevişme temposuyla uyarılabilir. Görsel uyarıcılar, sözgelimi eşini çıplak görmek ya da cinsel nesnelere bakmak, kadında cinsel heyecanı belli bir düzeye getirmek için tek başına yeterli değildir. Bu durumda olan kadınlara soğuk demek yanlış olur ve şu da vardır ki, bu tür zevksiz ve doyumsuz birkaç deneyden sonra bir kadın cinsel birleşmeden soğuyabilir.


Bir başka neden de kadının yetişme tarzı ve çocukluk deneyleridir. Birçok toplumda çocuklara cinselliği ayıp sayan bir eğitim verildiği kesindir. Bilhassa kız çocuklar, gövdeleriyle ilgili bir suçluluk içerisinde yetişirler ve cinsel bakımdan ürkek olurlar. Bu ürkeklik ve suçluluk, daha sonraki kötü ve tatsız bir deneyle birleştiğinde, kadını cinsel ilişkiye tümüyle kapatabilir.


Bunlar olmadığında dahi, bir kadında ikincil soğukluğu doğurabilecek birçok sebep vardır... Erkeklerde olduğu gibi aşırı sıkıntı ve kaygı kadını da isteksiz kılabilir. Sevmediği bir eş ile küçük yaşta evliliğe zorlanmış olmak da aynı sonucu doğurur.


Ayrıca çok çocuklu, kalabalık bir aileye bakma ve ağır ev işleriyle uğraşma zorunluluğu da bir dönem için kadında cinsel tepkileri askıya alabilir.


Temel soğukluk adı verilen daha kesin cinsel tepkisizliğin sebebi ise her zaman psikolojiktir ve kadının kendi çocukluk deneylerinden kaynaklanmaktadır. Bu tür deneylerin ortak yanı, kadının kendini hiç engellemeden cinsel heyecana bırakmasını önleyen bir koşullanma yaratmış olmasıdır...


İffete aşırı önem veren çok katı bir eğitim de bu neticeyi verebilir. Ya da kız çocuğun ailesine karşı duyduğu cinsel nitelikli bağlılığı aşmasını ve olgunlaşmasını engelleyen bazı ruhsal güçlükler olabilir. Hisleri de çoğu zaman cinsel soğuklukla beraber gelişmektedir. Böyle durumlarda, basit cinsel terapinin yanısıra bir psikoloğa da danışmak gerekir.



Önemli >>> Bu blog da diğer tüm sağlık bloglarım gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır!.. Sağlıklı bir yaşam dileğim ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..