Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

KADINLARDA GENİTAL ESTETİK

KADINLARDA GENİTAL ESTETİK
 

KADINLARDA GENİTAL ESTETİK

Estetik Cerrahide  vajina ya da cinsel estetik ameliyatlar sıklıkla yapılan işlemlerden biridir.  Genç  ve yaşlı tüm yaş gruplarından hanımları ilgilendiren ancak utanma, muayene olamama, bilgi edinememe, problem hakkında çözüm bulamama gibi nedenlerden dolayı hep arka planda kalmış bir konudur.

Cinsel estetik ameliyatların amacı, hem estetik açıdan görünüşü düzeltmek, partneri ile cinsel hazzı arttırmak hem de hastanın psikolojik durumunu düzeltmektir.

Labioplasti Ameliyatı:

Çok sık rastlanan genital estetik sorunlardan biri, genital bölgedeki dış ve iç dudakların büyüklüğü ve sarkmalardır. Ayrıca en sık rastlanan problem asimetrik labiumlardır. Genetik ve doğuma bağlı olabilir. Cinsel estetik ameliyatlardan biri olan labiumların düzeltilmesi ve küçültülmesi ameliyatlarına “labioplasti”  adı verilir. Labioplasti ameliyatı lokal anestezi veya sedasyon altında yapılmaktadır. Operasyondan 2 saat sonra kişi eve gidebilir.

Vajen Daraltma Ameliyatı:

Vajinal genişlik, çiftler arasında cinsel problemlerden biridir. Vajina gevşemesi yapısal olarak veya normal doğum sonrası oluşan travma sonucunda alt genital bölgede bulunan kas ve yumuşak dokuların gevşeyip genişlemesi ve sarkmasıdır. Vajinal daraltma ameliyatı ile bu sorun çözülmüş olur.

Genital bölge liposuction:

Bazen bayanlar mons pubis denilen üçgen şekilli  alanın  yağlı görünümünden şikayetçi olabilirler. Bu durumda hastaya yapılacak işlem liposuction (yağ alma) tedavisidir.

Lokal anestezi altında yapılabilen bir işlemdir.  Sonrasında herhangi bir iz kalmamaktadır. Ameliyat sonrası ortalama 1 ay bu bölgede şişlik meydana gelecektir. Sonrasında şişler inmeye başlayacak, 1 ay sonra operasyon sonucunu ortaya çıkacaktır.

 

Op.Dr. Eser Aydoğdu

Facebook  : Op.Dr.Eser Aydoğdu

İnstagram  : @OPDRESERAYDOGDU

WEB           :  http://www.eseraydogdu.com.tr/

 

 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..