Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '08

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadınlarda saç dökülmesi...

Kadınlarda saç dökülmesi...
 

Bir çok plastik cerrah menapoz sonrası yaşlanmaya, hastalığa ya da hormonal değişikliklere bağlı olarak her 5 kadından 1 tanesinde değişen ölçüde saç dökülmesi olabileceğini düşünmektedir. Erkeklerde genelde görülen belli bir alanın açılması şeklinde görülen saç dökülmesinden farklı olarak kadınlarda genellikle tüm saçlarda genel olarak hafif bir incelmeye eğilim mevcuttur. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla bazı kadınlar peruk ya da postiş kullanmayı uygun görmektedirler. Kimi kadınlarda saçlı deriye uygulanan bazı solüsyonlaro tercih etmektedirler. Bu tür solüsyonlar kimi insanlarda yeni saç çıkmasını sağlamadan var olan saçların daha fazla dökülmesini engelleyebilmektedirler. Saç ekimi operasyonu bu yöntemlerin cazip gelemediği kişilerin sorununa cevap olabilir.

İncelmiş alanların cerrahi olarak doldurulmasında en sık kullanılan mini-greft tekniği olduğundan, bu operasyon için aday olacak kişilerin başın arka tarafında yeterince sık saçları olması gerekmektedir. Bu sık saçlı alandan alınan mini-greftler içinde taşınan saç kökleri ile ince alanlar doldurularak daha sık bir görünüm elde edilir. Eğer hasta için daha uygun olduğu düşünülürse flep ya da doku genişletilmesi operasyonları kullanılabilir.

Saç ekimi ameliyatı düşünüyorsanız, saçlarınız dökülmeden önceki yoğunlukta bir saç örtüsüne kesinlikle sahip olamayacağınız ancak cerrahi operasyonla daha sık ve kamüfle edilmiş saçlara sahip olabileceğinizi bilmeniz gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..