Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kadınlarda saç dökülmesi ve nedenleri

Kadınlarda saç dökülmesi ve nedenleri
 

Kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi saç dökülmesi görülebilir. ama bu hiçbir zaman erkekte ki gibi tamamen kellik olarak çok sık görülmez . kadınların kafasının belirli yerlerinde dökülme veya kafanın tamamında seyrelme görülebilir.


Kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri


Kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri erkeklerde tamamen aynıdır. Aşırı stres üzüntü, ilaçların yan etkiler geçirilen büyük anestezili ameliyatlar v.s gib.


Doğum yapmak saç dökülmesini arttırır mı ?


Doğum yapmak kadınlarda hormonel değişimlere neden olacağı için tabiki o dönemde kadınlarda normalden daha fazla saç dökülmesi gözlenir. Normalde 80 – 100 arası saç dökülmesi normal iken bu sayı doğum döneminde artabilir. Bu durum lütfen sizi korkutmasın. Kadın karnında çocuk taşıdığı için yediği veya vücudunda ki herşeyi çocuğu ile paylaşır. Bu durumdan dolayı saç dökülmesi çovalabilir. Kadın doğum sonrasında kesinlikle saç dökülmesi devam etmez aksine doğum öncesi saç gürlüğüne geri döner


Menopoza Giren Kadının Saçları Dökülür mü ?


Kadınlarda veya erkeklerde farketmez saç dökülmesinin ana nedeni olarak hormonel değişiklikleri ve genetik faktörleri söylemiştik. Bir kadın menopoz dönemine giriyor ise eğer, vücudunda hormonel değişimler olacağı için, tabi ki saç dökülmesi hızlanabilir. Ama bu her kadın için kesinlikle geçerli değildir. Bazı kadınlar hiç fark etmez bazıları rahatsız olmayacak kadar az. Sonuç olarak ilk halinde daha kötü olmayacağı garantidir.


Op Dr Ali Mezdeği


Telefon : 00 212 241 3 241
Web : http://www.sacekimmerkezi.com
Cep Tel : 00 533 552 4353
Adres : Valikonağı Cad. Atabey apartmanı no : 81 daire :4 Nişantaşı / İstanbul  

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..