Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kadınların askerlikten muaf tutulmaları cinsiyet ayrımcılığıdır

Kadınların askerlikten muaf tutulmaları cinsiyet ayrımcılığıdır
 

Asker olmak isteyen, askerlik yapmak isteyen, yurt savunmasında görev almak isteyen kadınlarımız vardır. Sen kadınlara askerlik yok diyemezsin. Bir mesleği onlara yasak edemezsin. Ama belki mecbur etmezsin, isteyen gider, kendilerine bırakırsın.

Kadınlar askere alınmıyor, peki kadın bu durumda ne hissediyor. Ben söyleyeyim, işe yaramadığını, aciz olduğunu, belki cesur olmadığını. Kadınlara böyle bir duyguyu yaşatmaya hakkın yok.

Malum bizim getireceğimiz profesyonel askerlikte kadın erkek ayrımı yok. Askerlik mesleğine tutkuyla bağlı, en önemlisi de vatan aşkıyla dolu ve kendini de bu mesleğe uygun gören kadınlarımız olabilir. Kadın askerliğe uygun değil, çalışmaya uygun değil, şunu yapamaz,bunu yapamaz; bütün bunlar kadını aşağılamaktır.

Askerlik ve savaşa kimse uygun değil. Bir kurşun yiyorsun hadi güle güle. Kadın olsan nolur erkek olsan nolur. PKK’nın militanlarının yarısı kadın ve biliyoruz ki dağlarda Türk askerine karşı savaştılar. Artık bu devirde tüfek dipçik kucak kucağa savaşılmıyor. Kaldı ki kadınlar savaş sporlarına da yatkın. Yani kadından asker olmaz, kadın savaşamaz, dövüşemez savları geçersiz.

“Kadınlara gerek yok, erkeklerimiz yeter” İyi ama eşitliğe aykırı. O da vatandaş o da. Bu ülke sadece erkeklerin mi, niye sadece biz erkekler askere gidiyoruz, kadınlar da askerlik yapsın. Bence bunu diyen vatandaş haklı. Öyle ya ben gidiyorum ölüyorum, kadın ölmüyor, vatan sadece erkeklerin değil ki sadece biz koruyalım; bana ne kadınlar da askere gitsinler.

Kadınların bundan memnun olduklarını sanıyorsun ama hem bunu bilemezsin ki; belki bize öyle geliyor. Ülkemizin bir hastalığı var, bir şey dünyada varsa bizde de olacak; değilse olmayacak. Kadınların askere alınması dünyada pek yaygın değil, hatta yok gibi ya, bizde de olmasın. Hem cinsiyet ayrımcılığı, resmen kadın askerlik yapamaz, yeteneği yok diyor aşağılıyorsun hem de insanlar kendilerine uygun istedikleri meslekleri yaparlar, hiçbir işi/mesleği/sanatı hiç kimseye yasaklayamazsın şeklindeki insan haklarına aykırı davranıyorsun. Eğer kadınların askerliğe uygun olmadığını, zaten buna da gerek olmadığını düşünüyorsan sen yine de serbest et isteyen gitsin.

Bizim düzenimizde 16 yaşına girmiş genç kızlarımız da isterlerse erkeklerle aynı şartlarda 5 yıl süreyle olağanüstü bir askerlik eğitimine (uzak /yakın dövüş, savaş ve silah teknikleri gibi) tabi tutulup 21 yaşında profesyonel asker (güvenlikçi) olacaklar. 36 yaşına kadar askerliği bir meslek olarak yapıp maaş alacaklar. Cahil insanların yönettiği ülke böyle olur: Kadınlar çocuk doğursun, hamur yoğursun. Sen bana bir mesleği nasıl yasak edersin. Bu arada gerek asker gerekse polis, kısmi olarak o da gerektiği için, bazı birimlerde göstermelik kadın istihdam edilmesi kadınlara askerlik hakkı verildiği anlamına gelmez.

Kerim Korkut konuştuğu zaman susacaksınız, o sizin bilmediklerinizi de bilir!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..