Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '08

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kadınların da yemesi gereken besinler

Kadınların da yemesi gereken besinler
 

Son yıllarda dünyadaki buluşlar ve olduğu iddia edilen hakların çoğu, olması gerektiği gibi kadınlar için!

Kadınlar bu hakları hak ediyorlar mı derseniz? Elbette ediyorlar.

Bakın bu aşağıdaki besinlerle ilgili öneriyi ortaya atanlar mutlaka erkeklerdir.

Kadınların neleri daha çok yemesi gerektiğini ve bu yiyeceklerin özelliklerini bir, bir sıralamış uzmanlar!

Gelin bu uzman görüşlerine birlikte bir göz atalım ve üzerine yorumlarımızı ekleyelim…

Kadınların yemesi gereken besinlerden sadece beşi hakkında bilgi vereceğiz. Bu yiyecekler kadınlar için çok özelmiş!

Bu beş harika yiyeceği yaşı kaç olursa olsun tüm kadınlar hem güzellikleri hem sağlıkları için diyetlerinin bir parçası yapmalıymışlar.

Yabanmersini :
Yabanmersininin idrar yolu enfeksiyonlarıyla savaşma kabiliyeti ona süper bir statü kazandırıyormuş. Günde 300 gram yabanmersini suyu yeterliymiş. Son araştırmalarda yabanmersini soğuk algınlığını kovmaya, mide kurtlarıyla savaşmaya ve bazı tür kanserlerde de işe yarıyormuş. İçeceğinize eklediğiniz bir parça şekersiz yabanmersini, kekinize ya da mısır gevreğinize ilave edeceğiniz kuru mersin size gereken faydayı sağlıyormuş.

Ceviz
Ceviz Omega-3 bakımından çok zenginmiş. Omega-3 iltihabı azaltır ve iyi kolesterolü yükseltiyormuş. Hatta cevizin depresyona iyi geldiği, Parkinson ve Alzheimer hastalığı risklerini azalttığı herkes tarafından da bilinmektedir. Salatamızın üzerine ekleyeceğimiz çeyrek kap ceviz hem yemeğimize lezzet kazandıracak hem de sağlık verirmiş.

Fasulye
Fasulye kalp hastalıklarını engeller ve kolon kanserine iyi gelirmiş. Fasulyeler magnezyum, potasyum ve lif zenginiymiş. Bundan dolayı da kalbimizin en büyük dostlarından birisiymiş. Haftada beş altı defa konserve böbrek ve nohutla karıştırdığımız sosumuzu, salata ve yemeklerimizde kullanabilirmişiz.

Balık
Omega-3 zengini deniz ürünlerini haftada en az 2 kere tüketmek kalp krizi riskini azaltmaktaymış. Ayrıca doğurganlık yaşındaki kadınlar ve emziren annelerin haftada 350 gram deniz mahsulü tüketmeleri gerekmekteymiş.

Domates
Antioksidan lycopene yüklü pişmiş ve çiğ domatesli yiyecekler iyi bir sağlık paketiymiş. Araştırmalar lycopene zengini diyetler uygulayan kadınların diğerlerine göre %50 daha az meme kanseri olma riskiyle karşı karşıya olduklarını göstermekteymiş. Antioksidan ayrıca tansiyonumuzu ve kötü kolesterolümüzü düşürür ve hatta leke dejenerasyonu ve kanser riskini de azaltırmış.

İşte bu yiyeceklerin hepsi ülkemizde her mevsim, hatta her an bulunabilecek, ucuz yiyecekler. Bunları erkeklerinde yemesinde bir sakınca olduğunu sanmıyorum.

Erkeklerinde bu yiyeceklerden yeterli miktarda yemeleri, kendi sağlıkları açısından çok yayarlı olacağı muhakkaktır.

Herkese sağlıklı günler dileğimle…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..