Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınların dünyamızdaki rolü

Kadınların dünyamızdaki rolü
 

Kadının modern dünyadaki rolünde meydana gelen hızlı ve evrensel değişimi normal karşılamak mümkün müdür? Tüm dünyada, kadın ile erkek arasında mevcut olan derin anlaşmazlığın sebepleri nelerdir? Neden farklı yönlere gidiyoruz? Yeniden birbirimize ihtiyaç duyar hale gelebilmek için neleri değiştirmeliyiz?

Doğada asıl işlev kadına aittir. Çünkü dünyanın gelişimindeki en önemli öğe, devamlılığın sağlanmasıdır ve bunu mümkün kılan, yeni nesilleri oluşturan kadınlardır. Dünyayı nesilden nesle taşıyan onlardır. Kadın olmadan, yeni nesillerin var olması mümkün değildir. Bu temel gerçeğin yanı sıra, bir sonraki neslin gelişimine zemin hazırlayan da kadınlar olduğundan, ilerleme ya da genel anlamda yaşam, kadınsız mümkün değildir. Bir erkeğin kadınsız yaşaması zordur. Kadın ise bir şekilde yaşamını erkeksiz sürdürebilir.

Bu durum doğadan kaynaklanmaktadır. Yaratılış dişi karakterdedir. Erkek ise, bu dişi bileşeni yönlendirmek için var olan bir nevi yardımcı elemandır. Erkeklerin asıl rolü, kadınların yeni nesilleri geliştirmesine ve bu şekilde devamlılığı sağlamalarına yardımcı olmaktır.

Ancak, dünyamızın erkekleri tamamen yanlış bir yoldadır. Bu nedenle de bugün ciddi bir ahlaki çöküş ile yüz yüzeyiz. Erkekler karışmasalardı, kadınlar çocukların doğru eğitilmesi için bir formül bulmakta gecikmezlerdi. Tek bir nesli doğru yetiştirmeyi başardığımızı hayal edin…

İnsanlar, birbirleriyle ve çevreleriyle, tamamen yanlış ilişkiler içerisindeler. Bu gördüğümüz dünya, tersine dönmüş bir dünyadır: Aslında küçük çocuklardan farkı olmayan erkeklerin, dünyanın idaresini üzerine aldığı bir dünya. Dışından bakmayı başarabilseydik, tamamen tersine dönmüş bir dünyamız olduğunu görebilirdik. Dünyanın bu durumu, kadınlar, erkekleri doğru davranmaya yönlendirdiği zaman düzelmeye başlayacaktır.

Bu kulağa pek hoş gelmeyebilir ve mantıksız görünebilir. Ancak doğanın sistemi budur ve biz bugün bu sisteme tamamen zıt durumdayız. Doğa, özellikle kadınları dikkate alır. Fakat bizim dünyamızda her şey ters olduğu için, varoluşun dişi egemen doğası, erkekler tarafından egoistçe çarpıtılmıştır. Dolayısıyla, dünyamız erkek egemen hale getirilmiş durumdadır. Peki, kadınlar ne yapabilirler? Erkeklerin yardımı olmadan, gerçek rollerine nasıl dönebilirler?

İnsanlığın gelişim sürecinde, kadınlardan beklenen rol, doğanın kanunlarıyla uyumlu olarak gelişmesidir. Dünyamızda olan hiçbir şey tesadüf değildir ya da kazayla olmaz. Her şey belli bir sebep sonuç ilişkisine göre gerçekleşir. Bir şey bize beklenmedik bir tesadüf gibi görünüyorsa, bu bizim algımızdan ötürüdür. Eğer varoluş sisteminin tümünü, bütün etkileşimleri görebilseydik, durup dururken hiçbir şey olmadığını anlayabilirdik. Doğada böyle bir şey mümkün değildir. Aksine, her şeyin bir sebebi ve bir sonucu, bir etkisi vardır.

Kadınların dünyamızdaki rolü, kadın-erkek arasında, doğada var olduğu şekliyle, her alanda uyumlu bir işbirliği sağlamaktır ve bu baskın bir rol olmalıdır. Ancak,  bu bir tarafın diğerini bastırması demek değildir, ‘‘Ben bunu yapacağım, sen de şunu yapmak zorundasın,’’ şeklinde bir meydan okuma da değildir. İlişkiler, eşitlik meselesinin bir çeşit hastalığa dönüştüğü ülkelerdeki gibi olmamalıdır. Kadınların baskılandığı ülkelerde olduğu gibi de olmamalıdır. Kadınla erkek, uyumlu bir iletişim kurmalıdır. Bu da ancak, yeni bir neslin doğru eğitilmesiyle mümkün olabilir.

Kadın, erkek, tüm bireylerin, kendilerini keşfetmek ve gerçekleştirmek için tam bir özgürlüğe sahip olması gerekir. Kadının erkeğe yaklaşımı ve erkeğin de kadına karşı tutumu, doğanın düzenine uygun olmalıdır.

Aile ilişkilerine, çocuklarla ilişkilerimize, toplumsal ve uluslararası ilişkilere tekabül eden doğa kanunlarına aşina değiliz. Bu doğa kanunları mevcut ama biz onların farkında değiliz. Onları bilmiyor, etkilerini göremiyor ve kendi kendimize başka kanunlar icat ediyoruz. Hâlbuki, mevcut kanunları keşfedebilsek, kadınla erkek arasında uyum içinde bir ilişki gelişecektir. 

 
Toplam blog
: 78
: 427
Kayıt tarihi
: 01.11.11
 
 

Yaşam yolculuğu hepimizi farklı duraklarda indiriyor. Bu duraklara varmak için çeşitli eğitimler ..