Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kadınların en büyük eksikliği kadın olamamaktır

Kadınların en büyük eksikliği kadın olamamaktır
 

Kölelik devirlerinden kalmış olmalı; kim ne zaman nerede öğretti bilinmez, kadınlarda kadının hizmet etmesi, hizmetçi olması gerektiği şeklinde bir düşünce var. Mutfaktan çıkmayacak, çocuk bakacak, bulaşıkçı, süpürgeci, kapı arkası gelini…

Ya sen önce insansın, bir kimliğin, hayatın olmalı, değil mi? Yuvayı kuran dişi kuş kimliğinden artık terfi etme zamanın gelmedi mi? Kocanın ayaklarını yıkayacaksan çağlar öncesine git, orada yap, gözümüz görmesin!

Bu şekildeki kadın kimliğini beğenen erkeklerin kişiliklerinde sorun var; her halükarda ben beyefendiyken yanımda hanımefendi gibi durmayan kadın kadın değildir. Hep mazeretler, imkânsızlıklar, e napalımlar… Erkekler işlerine geldiği için size hizmet etme görevini yüklemişler. Hanımefendiliği icat ettik, neye yarar, hanımefendi olamadınız. Yaratana söyleyelim de doğuştan ayar versin bari.

Bakın bakın hiç sesleri çıkıyor mu hınzır bıyıklıların! İşlerine geliyor çünkü. Yemeğini yaptır, temizlik bulaşık, sonra yatağa at. Bir de pasaklı de! Kerim Korkut kadın kimliğini ihya edeceğini söylüyor; nerede destek, hani alkış… İstiyorsan çocuk doğurma kararını sen vereceksin; ne zaman, kaç tane… Annelik sadece sevgi ve ilgi, devletin birimlerine ait gerisi. Bir tatlı çocuğu sadece seveceksin, ne kadar zaman alır, ne kadar külfeti olur ki… Ev işleri, yemek, bulaşık hep devletin birimlerinde. Çalışıp para kazanacaksın, eşinle birlikte yaşayacaksın.

İneğin yavrusu gibi, sırtında, kucağında, sen ona mahkûm, o sana mecbur… Okulda öğretmen, iş ararken iş kur,  evlenirken koştur; ölürken bile çocuğunun kefenini saran anne baba var. Erkekler hem sizi böyle bir yaşama mahkûm ediyorlar hem de çocuk bezliyor, bulaşıkçı, hizmetçi, pasaklı diye beğenmeyip başka kadınlara gidiyorlar.

Çünkü aslında sizin böyle bir kimliğiniz yok. Çocuk bezleyen bir kadın nasıl hanımefendi olurmuş. Çocuk yetiştirme özel bir görev. Yetişmiş uzman kadroların işi. Sen tiyatroya ablam. Bu abuk sabuk işler yüzünden kendinize bakamıyor, zaman ayıramıyorsunuz. Üstelik bazılarınız çalışıyor. Akşam eve geliyor yemek yap. Sen aşçı mısın, ne yemeği! Kim yapacak deme, çağdaş bir devlette hepsinin görevlisi var.

“Ben böyle mutluyum…” Belli oluyor, belin iki büklüm olmuş, daha kırkında teyze gibisin. Hizmetçilikten hanımefendiliğe terfi etmelisin.

Erkek milleti için kadın beş çocuklu hamarat Melahat değil, Angelina Jolie’dir; ne yapsan yaranamazsın, nasıl çıkardınsa öyle bak derler de sonra çekip kapıyı giderler ablam! Bu kimlik, böyle yaşamak hoşuna gidiyor belki ama sen bu halinle emin ol birilerinin hoşuna gitmiyorsun ablam.

Her gün zülüflerini düzeltmek için ayna karşısında bir saat uğraşmıyorsan kadın değilsin inan. Angelina Jolie olmadan kocanın/sevgilinin gözünde sıfırsın; bıyık altından gülerek dinlerler dağ gibi bulaşığı yıkadığın övünmelerini. Erkek karısıyla her yatağa girişinde yeniden evlenir. Memnun kalmadıysa sabah boşar ablam!

Sizlerin ilk ve en önemli göreviniz güzel kadın olmaktır, sizden beklenen budur. Evimin danası, çocuklarımın anası derler, inanmayın. Erkek aklını başından alan bir kadınla aç bile yatabilir. Başkaları/erkekler/erkeklerin kurduğu düzenler sizlere bir şey vermez; siz kendiniz alacaksınız/yapacaksınız. Dün köleydiniz, bugün hizmetçiliğe terfi ettiniz; kim bilir yarın ne olacaksınız.

Kerim Korkut düzenleri kadınların kurtuluşu olacak. Bu devrimi siz gerçekleştireceksiniz ablam!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..