Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

Kadınların gerçek katili Türkiye’deki düzen…

Kadınların gerçek katili Türkiye’deki düzen…
 

Din,töre,devlet ve halkın büyük bir kesimi katilleri destekliyorken bir şey yapamazsınız maalesef...


Hükümet kadın cinayetlerini önlemek için her şeyi yapıyor; ama bir şey hariç… Aslında yaptığı onca şeyi yapmayıp sadece söylediğimizi yapsa daha iyi sonuç alınırdı… Yapılan şeyler tamamen güvenlikle ilgili adli şeyler… Ama kadın cinayetlerinde sorun güvenlik değil ki anlayış…

Tazıyı teşvik edip avın peşine salıyor, sonra da tazının avı yakalamasını önlemeye çalışıyor. Kadınları öldürenlerin tamamı namus gerekçesiyle bu işi yaptıklarını ve haklı olduklarını söylüyorlar. 12 yılda 6000’den fazla kadın öldürüldü. 12 yıl boyunca bu ülkenin başbakanının ağzından bu işin yanlışlığını anlatan bir söz duydunuz mu? Çünkü başbakana göre namussuzluk yapan bir kadının öldürülmesi normaldir!

Katillerin arkasında böyle manevi bir destek olduğu sürece Aileden sorumlu sosyal politikalar bakanı işte böyle “Kadın cinayetlerini önlemek için her şeyi yapıyoruz ama yetmiyor” diyecektir.

Güvenlik sorunlarından önce Türkiye kadın cinayetleri için uygun bir ülke… Eşini bakkala bile göndermeyen cahil ve yobaz insanların baskılarından usanan kadınlar artık yeter diyorlar, duvarları yıkmak istiyorlar.  Din-töre-erkeklik genetiğiyle oluşmuş insanlık dışı yaratıklar şunu bilmiyorlar, fuhuş yapmak için değil bakkala gitmek için özgürlük istiyorlar. Ve kadınlar fuhuş yaptıkları için değil bakkala gönderilmedikleri için ölüyorlar.

Velev ki içlerinden bazıları kurdukları namüsait ilişkilerde haksızdılar. Velev ki el kadar çocuklar ortadayken kocalarından ayrılmakla doğru yapmıyorlardı; ahlaksızdılar, namussuzdular… Aileden sorumlu bakan “neden ne olursa olsun” diyor…

Toplumun önemli bir kesiminin katillerin arkasında olduğunu biliyoruz. Devletin de (önlemek için ne yaparsa yapsın) katillere manevi desteği var. Yani asıl yapması gerekeni yapmıyor. Öğrencilere “…namussuzluk yaptığı zaman ne yapmalıyız” şeklinde sorulduğunda boyunlarını büküyorlar. Daha çok küçükler “Öldürmek gerekir” diyemezler. Bu durum okullarda nasıl bir eğitim verildiğini gösteriyor. Yarın öbür gün bu çocuklar büyüdüklerinde içlerinden bazılarının kadın katili olması kaçınılmaz.

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..