Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadınların göğüsleri neden sarkar

Kadınların göğüsleri neden sarkar
 

Meme ameliyatları olmak isteyen bayanların ameliyat kararı almaları epey bir zor oluyor. Bunların nedenleri vücuda yabancı bir cismin girecek olmasının verdiği kaygı ve ameliyat sonrası kalma ihtimali yüksek iz. 

Bunlardan ziyade bayanlar memelerinin neden sarktığını da merak eder. Sizlere bu konu hakkında da birtakım bilgiler vermeye çalışacağım. 

Meme (Göğüs) Neden Sarkar ? 

Yer çekimi :  Kadın göğüslerinin aslında bir numaralı sarkma nedeni yer çekimidir. Yer çekimi doğa kanunları gereği hep vardır. Bu yüzden bunu engellemek mümkün değildir. Bu konu hakkında tavsiyem sporcu sütyeni kullanımı. Bu tür sütyenler yer çekimi etkisini bir nebze olsun azaltır.

Aşırı Kilo Alıp Verme : Aşırı kilo alıp veren bir kadının Büyük ihtimalle bir meme estetiği ne ihtiyacı olacaktır. Aşırı kilo alındığında vücudun her bölgesinde olduğu gibi göğüsleri de büyür ve dolğunlaşır. Sonrasında verilen kilolar ile meme derisi eski haline gelmekte zorlanabilir. Bu durumda kilolu iken verilen kilolar sonrasında giydiğiniz elbiseler size o zaman nasıl bol geliyorsa göğüs derinizde aynı şekilde bol ve gevşek kalabilir. Bu durumda memede sarkma oluşabilir.

Yaşlanma :  Belirli bir yaştan sonra hormonel yapıda ki değişiklikler nedeni ile meme dokusunda azalmalar olabilir. Bu aslında normal bir süreçtir. Bu dönemde de kadınlarda meme sarkması olabilir.

Bebek Emzirme ile Gelen Meme Sarkmaları :  kadınlar emzirme döneminde memelerinde ki süt nedeniyle bir hacim ve dolgunluk olur. Emzirme döneminin bitmesiyle hacim kazanmış göğüsler eski durumunu alamayabilir ve sarkmalar olabilir en azından memeler o durumda buna meyillidir.

Doğumsal Etkenler : Kişi Doğuştan gelen ve yaşını genç olmasına rağmen göğüslerinde sarkma olabilir. Bu estetik cerrahların karşılaştığımız bir durumdur. Bunun nedeni göğüsü taşıyan dokuların ve bağların doğuştan zayıf olmasıdır. Bu nedenle de kadının memesinde sarkma olabilir.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..