Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kadınların tatlı kaçamağı: Prag

Kadınların tatlı kaçamağı: Prag
 

Meet Factory


Onu renklerle tanımlamak istesek muhtemelen hepimiz griyi yakıştırırız, dört tarafı tarihi binalarla çevrili olan Prag ilk başta biraz klostrofobik hissettirse de Jabiroo kuşu olarak , arnavut kaldırımlı yollarında yürürken bu şehrin başka bir yüzünü keşfetmek için hazır olun derim. Dünya Savaşı’nın karanlık gölgesinde güzelliğini korumayı başaran Prague şehir hayatı, sanatı ve mimarisiyle sizi adeta büyülüyor.

Modaya düşkünseniz ve yeni bir kıyafete servet harcamak istemiyorsanız, Prag size dünyanın dört bir tarafından gelen ürünleri, outlet mağazalarında sunuyor. Sizin için vintage mağazalarının kalbine kondum.

Tarihi kentin merkezinde yer alan Laly Vintage Shop, eski bir mahzenden dükkana dönmüş. Dükkanın dokusu bile sizi büyülüyor. Dükkanda, çantadan takıya, elbiseden şapka iğnesine kadar her şeyi bulmak mümkün. Farklı ve hikayesi olan kıyafetler arıyorsanız burayı görmeden tatilinizi bitirmeyin. Laly Ptesi-Ctesi sabah 11'den akşam 8'e kadar, pazar günleri ise 12:00-19:00 arası açık.

En başta çılgın görüntüsüyle sizi şaşırtan Bric a Barc, ilginç vintage aksesuarlar bulmak için adeta bir hazine. Dükkan, tepeden tırnağa antika aksesuarlarla dolu. Bric a Barc Eski Şehir merkezinde küçük bir caddede yer alıyor.

Galerie Art Deco, sadece bir butik değil, bir antika dükkanından çok daha fazlası. Değişik tarzlarda çanta ve bavul seçenekleri, deri ve dantelden yapılan eldivenleri, şapka, kemer gibi aksesuarları burada bulabilirsiniz. Cam Ülkesi olarak da bilinen Çek Cumhuriyeti'nin en orijinal aksesuarları da kesinlikle bu dükkanda.

Nymph'de sıradışı ve orijinal vintage parçalar bulacağınıza emin olarak gidebilirsiniz. Dükkanın sahibi, başta İngiltere olmak üzere diğer Avrupa ülkelerini de gezerek, dükkanına aldığı parçaları tek tek seçiyor. Ürünler kaliteli, farklı ve gayet uygun fiyatlarda. Bölgede 2 tane dükkanı olan Nymph'in bir tanesi Vodickova Caddesinde, diğeri ise Štefánikova Caddesi, 5. Prag üzerinde bulunuyor.

Prag’ın tarihi dokusunu alışverişle birleştirmek istiyorsanız, size tavsiyem bu adresleri es geçmemeniz.

48 saatte Prag'ı bu yazı sayesinde keşfedebilirsiniz

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..