Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınlığın zirvesinde olmak, erkeğe ihtiyaç duymamak mıdır?

Kadınlığın zirvesinde olmak, erkeğe ihtiyaç duymamak mıdır?
 

Aslında "Bir Balığın Bir Denize İhtiyaç Duyduğu kadar Bir Kadın Bir Erkeğe İhtiyaç Duyar"


"Bir Balığın Bir Bisiklete İhtiyaç Duyduğu kadar Bir Kadın Bir Erkeğe İhtiyaç Duyar".

Feministler bu cümleyi 1970 li yıllarda Amerika’da bir üniversitenin duvarına yazmışlar. 2000’lerde ise tekrar kulanılmış ve hatta U2 grubunun bir şarkısında kullanılınca tam bir slogana dönüşmüş.

İngiliz Ulusal İstatistik Kurumu’nun yaptığı bir araştırma ise kadınlarda “para ve zamanı erkeklerle paylaşmama” eğiliminin giderek arttığını ortaya koymuş. Halen 25-44 yaşları arasındaki kadınların yüzde 8’i yalnız yaşamayı tercih ediyormuş. Çok büyük bir oran olmasa da toplum bilimciler 2026 kadınların yüzde 70’inin yalnız yaşayacağı görüşünde. Kadınlar, iş, yoğun sosyal hayat ve sporun aşka zaman bırakmadığını belirtmiş.

Şimdi soruyorum;


Kadınlığın zirvesinde olmak, erkeğe ihtiyaç duymamak mıdır?

Kadınlığın zirvesinde olmaktan benim anladığım; iş hayatında kariyer sahibi olmak, mücadeleci, cesur, zeki, etkileyici, kendine güvenli olmak, kendine yetebilen kadın olmak v.s, klasik laflar işte. Hepimiz biliyoruz “güçlü kadın” kim?

"Tüm imkanlarını kendi başına elde etmiş güçlü kadının neden erkeğe ihtiyacı olsun? Erkek onun hayatına ne katabilir? O zaten kendine yetmeyi, kendini idare etmeyi bilen biridir. Erkek ile neyi paylaşacaktır bir yataktan başka?” diyenlerimiz de vardır elbette.

Ama bence demeyin…

Zaman zaman kızıyorum, abuk sabuk, beyni yerine malum tarafı ile düşünen erkeklere ama, “Güçlü kadın , erkek ile neyi paylaşacaktır bir yataktan başka?” iddiasında bulunmakta akıllı bir kadının edeceği bir lakırdı değildir.

Yatak hiçbir şey mi ? Çoğu kadın bunu dile getirmeye çekinir ama, cinsellik, kadın ruhunda çok güzel yenilenmeler yaratan bir olgudur. Erkek olmadan yatak olmaz…bu biiiir.

Yatağı geçtim, ya ruhumuz…bir sevgi bir aşk ile doyuramadıktan sonra ne anlamı var kadın olmanın. Kadın sevilmek ister, okşanmak ister, hem ruhen hem bedenen …bu da ikiiiiiii.

Ne kadar güçlü olursanız olun, kendimizi beğendirmek için ecel teri dökeriz, ecel terini bırak binlerce lira dökeriz. Geçiniz allahaşkına “ben kendimi mutlu hissetmek için güzel olmaya çabalıyorum” safsatalarını. Hani derler ya külahıma anlat.

Bir kadın ne kadar güçlü olursa olsun bir erkeğe ihtiyaç duyar.

Yazımın en başındaki feministlerin kullandığı sloganı değiştiriyorum ben ; “Bir Balığın Bir Denize İhtiyaç Duyduğu kadar Bir Kadın Bir Erkeğe İhtiyaç Duyar"....bu da üüüççç.

Var mı itirazı olan ?

Dürüst olalım hanımlar …önce kendimize sonra erkeklere.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..