Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

07 Mayıs '21

 
Kategori
İnançlar
 

Kadir Gecesi

Yerleri, gökleri, dağları, nehirleri ve canlı cansız tüm varlıkları yoktan yaratan, en mükemmel şekilde var eden Allah çok yücedir. Bizi bugünlere ulaştıran Yaratıcımıza sonsuz şükürler olsun. Bu geceler hürmetine iç dünyamızı pisliklerden arındıralım ki, orada mânevî güneşler doğsun. Kadir Gecemiz kötülüklerden kurtuluşumuz olsun. Vatanıma, milletime hayırlara vesile olsun...
 
Diyanetin takvimine göre Kadir gecesi yarın akşam kutlanacak, lakin bizler bu geceyi de Kadir Gecesi olarak değerlendirebiliriz. Sevgili Peygamberimizin buyurduğuna göre, ramazanın son on gününün gecelerinin birinde Kadir Gecesi saklı; “Kadir Gecesi'ni ramazanın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız." (Buhari) 
 
Bu bildirime göre Kadir Gecesi; bu gece, yarın gece ve sonraki gece olabilir, biz bu gecelerin kadrini bilerek çok iyi değerlendirmeliyiz. Amel defterimizdeki yanlış hesapların neler olduğunu bu gece daha detaylı düşünmeliyiz. Düzeltme yoluna samimi bir kalple gitmeliyiz, çünkü Allah kalplerimize bakarak kulluğumuzu değerlendiriyor. "Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar." (Müslim, Birr, 33; İbn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539)
 
 Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve “bin aydan hayırlı” olarak kabul edilen geceyi günahlarımızdan arınmak için fırsat bilmeliyiz, bol dualar ederek Rabbimizden merhamet ve af dilemeliyiz. 
 
Bismillahirrahmanirrahim
 
1. Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.
 
2. Bilir misin nedir Kadir gecesi?
 
3. Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.
 
(Kadir Suresi - Ayet, 1-3) 
 
“Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları bağışlanır.” 
Hz.Muhammed (s.a.s)
 
Ramazan ayının çoğu bitti, gitti ama en büyük, en güzel ve en bereketli gecesi sonlarda saklı..Son günler, son saatler, son fırsatlar... Bu son günlerde her geceni Kadir bil, her karşına çıkanı Hızır bil, fırsatları iyi değerlendir Müslüman! "Bundan (Kadir Gecesinden) mahrum olan bir kimse hayrın tümünden mahrum olmuş olur” (İbni Mace)
 
Ramazan Hilal Kur’an ayıdır. Kur’an bu ayda inmeye başlamıştır.
Peygamberimiz(sallallahu aleyhi ve sellem) Kadir Gecesini Ramazan ayının son yedi gününde arayınız buyurmuştur. Bundan sonra ki her geceyi Kadir bilmeliyiz. 
"Cuma gecesi tek gecelerden birine tevafuk ettiğinde, Kadir gecesi olma ihtimali başka gecelerden çok daha muhtemeldir." (İbnu Recep Hanbeli)
 
Ve, vakit o gecedir ki; tüm geceler ona hayran.” Kadrini bilenlerden olmak dileğiyle...
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..