Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '18

 
Kategori
Güncel
 

Kadir Mısıroğlu Üzerinden Kavga Çıkarmak!

Kadir Mısıroğlu Üzerinden Kavga Çıkarmak!
 

Bu ülkede gerektiğinde kullanmak üzere sosyal manada fay hatları oluşturulmuştur... Bu fay hatları Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemeyen emperyalistlerin kurgulamasıdır.

Bin yıllık devlet geleneğimizde, çok çeşitli fikir, görüş veya ırkın birlikte barış içerisinde yaşaması varken, son bir kaç yüz yılda oluşturulan bu fay hatarı yoluyla sürekli sarsıntılar üretilmiştir.

Yakın tarih, bu fay hatlarından birisidir... Resmi tarih, bazı şeyleri açık açık yazmadığı için, yakın tarih üzerinde tartışmalar sürüp gitmektedir.

Kadir Mısıroğlu (Tarihçi yazarın soyadı benim yazdığım gibidir, ne yazık ki onu körü körüne eleştirenler daha soyadını bile doğru yazamıyor Mısırlıoğlu, diyor, düşünün artık), yakın tarih araştırmalarıyla tanınmış bir yazardır.

Beğenirsiniz beğenmezsizinizi; okursunuz, okumazsınız ama çoğunu belgelere dayandırdığı tarihi beyanlarını yok sayamazsınız... Dahası kılığına kıyafetine bakıp hakaret edemezsiniz.

Osmanlı'ya bağlılığın bir sembolü olarak Fes giyen Kadir Mısıroğlu'nu tahfif etmek için "Fesli Kadir" tanımını uyduranlar, her zamanki gibi şekle bakan, öze bakmayan "aydın" cahilliğini yansıttılar!

Burada Kadir Mısırlıoğlu'nun görüşlerini veya yakın tarihle ilgili iddialarını tartışacak değilim.

Lakin, son günlerde, kendisinin Yunan üzerine söylediğini saptırarak saldırılmasının hiç bir şekilde Hakka ve hakkaniyete uymadığı açıktır.

Bu ülkede bir zamanlar, Yunan dostluğu devlet politikası olmuşken, Yunanistan için dostluk şiirleri yazılıp birlikte sirtakiler oynanırken Kadir Mısıroğlu, Yunan Mezalimi adlı eserini yazmıştı!

Yunan Mezalimi'nde, Yunanlıların işgal ettiği bölgelerde yaptıkları çapulu ve zulmü, bu millet bu kitaptan öğrenmişti... Şimdi, böyle bir adama kalkıp Yunan işgalini istiyor demek, bilgisizliğin bilinç haline gelmesinin yarattığı yüksek hamakatın eseridir, başka bir şey değil...

Türkiyede CHP tek particilğinin yaptığı bir çok uygulamayı, Yunan bile yapamazdı, demek Yunan iyiydi demek midir; yoksa, siz daha beterini yaptınız, demek midir!

Öyledir veya değildir... Değilse, siz de tarihi donelerinizi ortaya koyar Kadir Mısıroğlu'nun yanlışlarını gösterirsiniz... Bunu yapmayıp içinde Yunan geçen bir cümleden, Kadir Mısıroğlu'nu Yunan taraftarı olarak sunmak, şark kurnazlığının, öğretilmiş müfteriliğin eseridir!

Cenap Şehabeddin,"İnsanlar da koçlar gibi kafa kafa çarpışır" diyor... Bu vecizeden anlaşılması gereken nedir; herhalde insanların bilgi ve fikirlerle çarpışmasıdır.

Ama ne yazık ki, bu ülkede bazı kafalar hala bildiğiniz koç kafası gibi doğrudan tos vurmakla meşgul...Aklını ve ilmini kullanmak diye bir şey yok!

Yunan Mezalimi, Bulgar Mezalimi, Moskof Mezalimi...ve bunlar gibi altmışı aşkın eser vermiş bir adamı başına giydiği fes ile eleştirecek kadar cahilseniz, size söz söylemenin anlamı yok.

Nasreddin Hoca'nın dediği gibi, insanlar kafalarını giydikleriyle değil, kafalarındakiyle değer kazanır...

Yani, siz kalpak veya şapka giyince allame mi oldunuz!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..