Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Kadir Topbaş’ın nefis kontrolleri

Her şeyin maddiyat ve entrikalarla sergilendiği günümüzde ya kıyamet geliyor! Ya da çok yakın bir zamanda üçüncü dünya savaşı başlayacak.

Kul hakkına girmek ile faiz yemenin en büyük günahlardan olduğunu bilerek, bu fenalıklardan uzak durmaya çalışanların sayısı ise her geçen gün azalıyor.

BİZANS OYUNLARINI SİYONİST OYUNLARINI GÖLGEDE BIRAKTI

Ortadoğu’da Müslümanlar üzerinde oyunlar oynanmaya devam ederken, ülkemde her geçen gün bir yerlerde hain patlamalar olurken, Pakistan’da, Irak’ta, Kafkaslar’da Bizans oyunlarını gölgede bırakacak siyons oyunları zavallı figüranlar tarafından sahnelenirken, enflasyon beklentilerimiz sekteye uğrarken, biz ülkemizde sen benden daha fazla çaldın, ben daha az çaldım kavgalarıyla uğraşıyoruz.

Güzel ülkemin insanları kendi dertleri ile iktidar ve koltuk savaşlarına kendisini verdiğinden pek olanlarla ilgilenmediği ise üzülerek gözlemleniyor.

İSTANBUL’DA İDARECİLİK’TE, İŞADAMLIĞI’DA YAPMAK ZOR

İstanbul gibi metropolde idarecilik yapmakta, işadamlığı yapmakta çok zor bir iş olduğu her geçen gün hafızalarımıza bir dizi çirkinliklerle kazınıyor.

Geçen gün bir araştırma haberimden dolayı ortak tanıdığımız bir dostumla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı İrfan Uzun beyefendinin yanına gittik.

Araştırma haberimle ilgili bir işadamının bir iddiasını kendisi ile paylaşarak, görüşlerine başvurduk.

KADİR TOPBAŞ’TAN YÖNETİCİLERE NEFİS KONTROLLERİ

Görüşmede bayağı bir bilgi sahibi oldum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hassas görevlere getirdiği müdürlerini hassas görevlere getirmeden önce bayağı denemelerden geçiriyor ve kimseyi nefis kontrollerine tabi tutmadan yönetici kademelerinin başına geçirmiyormuş.

Ama ne yazık ki! İrfan Uzun Bey gibi dürüst, samimi ve ülke menfaatlerini ön planda tutan ve nefislerini hizmet edebilmek için mühürleyen kişilerin parmakla sayılacak kadar az olduğu duyduklarımız ile tespit ettiklerimiz sonucunda üzülerek gözlemleniyor.

Sayın Genel Sekreter Yardımcımız İrfan Uzun sabah geldiği gibi ilk işi hizmet dosyalarını en ince ayrıntısına kadar inceleyip, hemen işleme koymasıyla tanınıyormuş.

Bunun sebebine gelince onay işlemi ne kadar uzun sürerse menfaat ve çıkar ilişkileri olan kişiler o dosya ile rant sağlamak için çalışıyorlarmış.

SEKRETARYA’DA BİR ÇAY İÇİP, İŞE OKEY VERENLER BAYAĞI ÇOGALMIŞ

Mesela kaza ile büyükşehirde etkin bir kişiyi tanıyan, “X vatandaş” simsar misali ihale ve benzeri işleri olan kişilere ben sizin işinizi hallederim diyerek, büyükşehir binasından içeri girip makam kapısından bir selam veriyor veya sekretaryada bir çay içiyor ve ardından tamam iş okey diyerek, dışarıda bekleyen iş adamından içeride kimseyle görüşmediği halde bedel talep ediyormuş.

Tabi X kişinin odadan içeriye girdiğini gören işadamı haram parayı verip dolandırılıyormuş. Tabi burada olan işadamının parasına ve özelliklede en büyük darbe içeride makamında oturan hiçbir şeyden habersiz etkili ve yetkili kişilere oluyor imiş ve böylelikle büyük vebal altında kalıyorlarmış.

Onun için biz gazetecilerin Genel Sekreterler, Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları ve hassas görevlerde olan kişileri çok yakinen tanıdığımızdan nefislerimize hâkim olmamızın gerekliliği şart gibi gözüküyor.

Ama nefislerine hâkim olamayan arkadaşlarımıza da yazık oluyor. Çünkü nefislerine hâkim olanlar ile ortak paydada buluşamıyorlar.

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..