Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '07

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Kadırga Koyu'nda muhteşem bir haftasonu

Kadırga Koyu'nda muhteşem bir haftasonu
 

Oldukça yoğun geçen bir haftanın sonunda sığınacak bir liman ararken daima aklımda olan Assos geldi aklıma. Bugüne kadar çok isteyip de kalamadığım bir yerdi. Aslında Altınoluk'ta her kalışımda günübirlik de olsa Kadırga Koyu'nda denize girmiştim. O muhteşem akvaryumu andıran ve balıklarla birlikte yüzülen denize.

Assos, Çanakkale'nin ilçesi Ayvacık'ın sahil bölgesi. Tarihi de M. Ö yedinci yüzyıla dayanıyor. O çağlarda ve bugün yerleşim yeri denizden dik yamaçlarla yükselen bir tepede yani Behramkale'de. Dik, dar ve bir tarafı uçurumdan oluşan virajlı yoldan inerek Antik liman bölgesine ulaşılıyor. Limanda eski taş binalar orjinaline sağdık kalarak restore edilmiş ve bugünün konaklama tesislerine dönüştürülmüş. Yörenin deniz ürünlerinden ve bölgesel mezelerden oluşan menüleriyle bir çok lokanta liman ve iskele bölgesinde yerini almış. Otellere ait bir kaç güneşlenme iskelesi ve plaj olmasına karşın liman çevresi denize girmeye pek elverişli değil. Ama açık söylemek gerekirse dik yolu, taş otelleri ve limanıyla çok etkileyici.

Bugün köy konumunda olan ve heryerinden tarih fışkıran ise yukarıdan Ege Denizi'ne hakim tepedeki Behramkale Köyü. Filozof Aristo'nun da burada evlendiği söylenmektedir. Burada Athena Tapınağı, Anfi Tiyatro mutlaka görülmesi gereken yerler. Güneş batarken Athena tapınağında fotoğraf çekmeyi de unutmamak lazım. Köyün içinde bugün pansiyonculuk gelişmeye başlamıştır.

Behramkale Köyü'nden Küçükkuyu, Altınoluk yönüne gidildiğinde 5 km. sonra eşsiz manzarasıyla Kadırga Koyu çıkar karşımıza. Çok uzun geniş bir kumsala(küçük taşlı) sahip olan Kadırga Koyu'nda son birkaç yıl içinde yeni konaklama tesisleri inşaa edilmiştir. İçilesi nitelikte bir suya sahip olan denizi bir kaç adım atıldığında derinleşmektedir. Yaptığım araştırmalar sonunda Club Albena Hotel isimli bir tesise rezervasyon yaptırmıştım. Denize sıfır konumda olan ve yüzme havuzu da(deniz suyu ile dolu) olan bir tesisti. Otel ulaştığımızda kapıda karşılandık ve lobiye alındık. Sahibi olduğunu öğrendiğimiz İhsan Bey kendini tanıttı ve bir yorğunluk kahvesi içeceğimiz kadar bir süre içinde odamızın hazır olacağını söyledi. Hakikaten de 5 dakika sonra odamızdaydık. Odalar otelin ana binasının arka tarafında cennet gibi bir bahçeye bakıyordu ve herşey mükemmeldi.

Deniz kıyısında otelimizin iskelesi, şezlongları, şemsiyeleri, duşu ve soyunma kabini vardı. Akşam yemeklerinde öyle çok şaşalı 30-40 çeşit mezeler filan yoktu. Ama çorba, mevsim sebzelerinden oluşan zeytinyağlılar(taze fasulye, börülce, atom fasulye, deniz börülcesi, brokoli), bol çeşitli salatalar, meze çeşitleri ve ana yemek olarak da tercihi size bırakılan balık, et ya da tavuk vardı. Hepsi de çok lezzetliydi. İhsan Bey tek tek masaları dolaşıyor ve misafirleriyle ilgileniyordu. Bu güzel gecenin ardından Kaz Dağlarının muhteşem havasını soluyarak mışıl mışıl uykuya daldık. O güzel akşam yemeğinin ardından sabah kahvaltısı bizim için süpriz olmayacak kadar mükemmeldi. Bu güzel 2 günün ardından rahatlıkla artık Assos'ta da bir evimiz var diyebiliriz.

İstanbul'dan ve yoğun iş hayatından bunalanlar için mükememl bir kaçış noktası Assos ve Kadırga Koyu. Hem de sadece beşbuçuk saat uzaklıkta. Haftasonu kaçamağı için ideal.

 
Toplam blog
: 12
: 4957
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

1961 İstanbul Sarıyer doğumluyum. Kültür amaçlı seyahatler ve geziler yapmak, fotoğraf çekmek, tiyat..