Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kafa karışıklığı tam gaz!

Kafa karışıklığı tam gaz!
 

Kaynak: İnternet


Hep söylediğim gibi tarih ile aram fazlasıyla bozuktur; üç gün önce yediğim yemeğin çetelesini bile tutamam; tutmak da istemem yani, ne öyle, satır-satır belge döşeyerek mi yaşayacağım!

Hiç haz etmediğim tarih her daim gündeme geliyor; “fi tarihinde bilmem kimler ne yapmışlar”dan başlayıp on iki-on üç yıl öncesine dayanan fazlasıyla “yanlı” bilgilerin biri ortalarda dönüyorken, diğeri peşi sıra takip ediyor!

Siyasettendir diyeceğim ama, siyasetin bu hali hiç de “siyasal edinimlerde bulunmuşların icraatı” olarak gözükmüyor gözüme...

Siyasetten kaynaklanan kafa karıştırıcı faktörler halkın bütününü etkilemeye yönelik olmalıdır ki beklediği oy oranına sahip olsun.

Bunun dışında bir “oy sistemi” var gibi geliyorsa insana, boşuna değildir!

Sahi; din dendi, Müslümanlık dendi, İslam kültürü yetmedi, Osmanlı dendi... Ecdadımız denildi, Ermeni soykırımı konusunda ne denildi?

Tarih ile işim olmadığından konunun uzmanlarına bırakmak gerekir yorumlamayı diye düşünüyorum elbet, ancak tarihi sevmeyen biri olarak biraz objektif olabileceğimi düşünüyorum: Hal böyle olunca, Haçlı seferlerinin sebeplerini de hiç anlayamamış biri olarak, Almanların Yahudileri “sabun” yapmalarını da anlayamıyorum!

Aslına bakarsanız, kendilerine yerleşim birimleri kurmuş olanların etraftaki alanlara musallat olmalarını da anlayabilmiş değilim!

Bir güç gösterisi ise, o zamanlar için kural buysa, kendini güçlü hisseden diğerin arazisini, vatandaşını ele geçirme hakkını kendinde buluyorsa, bir adaletsizlik vardı, demek ki!

Bu nedenle güçler ayrılığı, adalet mekanizması kuruldu diye düşünüyorum.

******

Tarih ile hiç barışık olmasam da Kızılderililerin, siyahilerin beyazlar karşısında verdikleri yaşam savaşlarından haberdarım; şimdi kazanılmış o savaş esnasında ne kayıplar yaşandığının, o kayıplar yaşanırken ne kadar travmalar yaşayan çocuklar olduğunun hesabını yapamam!

Aynı, Afrika’da hali-hazırda kaç çocuğun, kaç genç insanın bir yudum süte ihtiyacı olduğunu bilemediğim kadar...

******

Osmanlı döneminin en parıltılı zamanlarını kendilerine şiar edinenlerin sanki Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıkmış da, bir anda Osmanlı Henedanlığını devirmiş gibi bir hal takınmalarını da hiç anlayamıyorum!

O zamanlarda düşmana teslim edilmeyen toprakların sanki rövanşı alınıyor!

******

O yıllardan bu güne düşersek şıp diye; ayaklanmalar, suikastlar, düşmanlarla ortak çalışan gruplar, falan, bak geçen gün bir adam görmüşler saray çevresinde, bütün Ankara teyakkuza geçmiş!

Türkiye Cumhuriyeti değil, Cumhurbaşkanı için endişelenmişler! Kaç tabur özel harekat ile korunan saraya bir kişi yaklaşmış diye ülke ayağa kalkmış!

Bilmem anlatabildim mi?

******

Yine bir haber vardı, yine bir kişi twitter’da paylaştığı bir şey yüzünden “Cumhurbaşkanına hakaret” suçu ile yargılanıp, hapis cezasına çarptırılmıştı!

“Cumhurbaşkanına hakaret” öyle bir suç bendi ki, ne yaptığını beğenmeme ne de basit bir eleştiriyi kaldırıyor; Cumhurbaşkanı parti başkanı gibi davranıp, oy toplamaya çıkıyor ama ne kanun bunu engelleyebiliyor ne de “Parti yetkilisi”ne yapılan en basit vatandaş tepkisi sineye çekiliyor!

******

Şimdi; kanunları yok sayarak davranan en yetkili suçlu bulunamadığına göre, buna karşı çıkanları da geçtim, farklı partiyi savunanların ceza hükmünde değerlendirilmelerine vede en kötüsü “Vatana ihanet”, “Hükümeti devirme eylemi içinde oldukları” gibi suçlarla cezalandırılmaları devam ederken “Ermeni soykırımı için özür dileriz!” demek sahiden yürek ister!

Herşeyi bir anda satmak kolay değildir aslında; bukelamun ortamına göre renk alır, ama her önüne çıkan canlıya da saldırmaz.

******

Fi tarihinde, şartlar gereği anlaşmazlıklar yaşanmış, o günkü şartlara göre tavır alınmış, bir grup çoşkuya gelmiş, bir ülkenin vatandaşlarını tehdit etmiş. O ülkenin sorumlu güçleri de karşılık vermiş.

******

Şey gibi düşünün; AKP’nin meşhur trolleri var ya, CHP güzel bir fikir ortaya koyduğunda hani hepsi bir ağızdan aynı nakaratı tekrarlayıp, TT olmaya çalışılıyorlar ya, öyle işte!...

*******

Yani; hiçbiriniz masum değilsiniz!

Tek masum olan hiçbir yerden bir kuruş almadan, aklını-vicdanını etkilemeye çalışanlara kanmadan kendi iradesi, vicdanı ve tercihi ile oyunu kullananlardır!

O masumların oyları da Allah’a emanet diyeceğim ama... Allah’ı da alet ettiler bağzı(!) işlerine!...

Tek seçenek kalıyor geriye: Akılını da, vicdanınız da... İnancınız, ibadetiniz de sizlere emanet!

Babanızın, ananızın getirdiği kültür de, yaşadığınız, yetiştiğiniz yerin kültürü de sizlere emanet!

******

Hiçbir şey yoktan var olamaz; ne kan ne de can!

Hiç kimse durduk yerde gövde gösterisinde bulunamaz!

Ya vatan ya da kendi çıkarları uğrunadır!...

Atırd etmek için bir turnusaol kağıdı alın önünüze; ben ne kadar mutluyum? Ne kadar Özgürüm? Ne kadar yaşam enerjisi ile dolu olup, gelecekten umutluyum?

Çocuğum, bu şartlar altında, ne kadar mutlu olur, ne kadar özgür ve özgüvenli?

Yaşam enerjisini yoga, alternatif tıp yerine getirebilir mi?

*****

Valla, insanın kendine rahatlama yolları aramasının en temel nedeni inanılmaz derecede gerilmesinden kaynaklanmaktadır.

Normal şartlarda namaz ile yoga gerek hareketsel, gerek ruhani anlamda birbirine acayip benziyor; yogaya başlayan bir kişi, namaz kılmanın anlamını da kavrıyor!

Aradaki fark birinin siyasi amaçlar için kulanılması ki; maalesef fazlasıyla ucuzlatıyor, geri teptiriyor ve sahiden de soğutuyor!

******

Tarihi sevemedim diyorum ya, niye savaştıklarını anlayamadığımdan, neyi amaçlarken ne gibi kayıplar verdiklerinin ayırdında olmadıklarından başlayarak fi tarihinde bilmem kimler nerelerde savaşmışlar, nereleri ele geçirmişler bilgilerinin altında o insanlara neler olduğunun yazılmamasıdır; yani savaştın, ele geçirdin de ne oldu? Bir sürü insan öldü, değdi mi? Diye haykıramamaktan kaynaklanıyor...

Din savaşlarını da anlayamadım zaten; Allah için ise tüm savaşlar, “Sevgi, barış” diyen yaradan için ölüm saçmanın, yeryüzünden bir parça daha fazlasını almaya çalışmanın ne anlamı var?

******

Tarihi sevemediğim gibi siyaseti de sevemiyorum!

Her işine gelen her halde kulanıyor ya, işte tam da bu yüzden!

 

https://twitter.com/Gulgunkaraoglu

gulgun_2006@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..