Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Kafalar karıştı

Kafalar karıştı
 

http://www.yenisafak.com.tr/resim/site/sabihkanadoglu56f1a36256e0acc2by.jpg


Türban Sorunu’nda gelinen son nokta çözümsüzlük.

AKP ve MHP’nin hazırladığı yasanın üniversitelerde ‘Türban’ serbestliği getireceği ve artık ‘türban sorunu’nun çözüleceği söylemine karşılık hukukçulardan gelen açıklamalar kafaları karıştırdı.

Türkiye’nin son dönemde gündemini bir hayli meşgul eden ‘türban sorunu’nda çözümsüzlük devam ediyor. Siyaset’in çözüm formülü hukukçulara göre üniversitelerde türban serbestliği getirmeyecek.

Hükümetin hazırladığı yasa yürürlüğe girse dahi üniversitelerde başörtüsünün serbest olamayacağını belirten, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tarafsızlık ilkesine uygun hareket etmediğini söyledi.

AKP ve MHP tarafından hazırlanan Anayasa değişikliği önerisinin üniversitelerde türbanı serbest bırakamayacağına değinen Kanadoğlu, "Anayasanın temel ilkeleri bulunduğu sürece, isterseniz 'Yükseköğretim kurumlarında kılık kıyafet serbesttir' diye bir hüküm koyun bu da türbanı serbest bırakıcı bir hüküm haline gelmez" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün türban düzenlemesini referanduma götüreceğini açıklaması üzerine, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Kanadoğlu, temel hak ve özgürlüklerin referanduma getirilemeyeceğini söyledi. ‘Ben götürürüm’ şeklinde davrandığınızda gerçek hukuku bilinci ve etiği olan herkes buna karşı çıkacaktır şeklinde konuştu. Böyle bir şeyin gerçekleşmesinin hukuk etiğine uygun olmadığını sözlerine ekledi.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..